Tedenski zvezdni utrinki od 11.7. dalje.

Mihaela MalečkarTedenski zvezdni utrinki

Teden v zvezdah od 11.7. dalje.

Vikend je lahko zaradi Sončevega trigona na Neptun, in obrata Merkurja dokaj spodbuden. Prinaša nekaj več prepuščanja življenju in sposobnost vsaj malo tudi odklopiti od strahov in uživati življenje. Zavestno zadihajmo, saj bo že zadnji krajec v noči na ponedeljek (13.7.) prinesel soočanje z družbenimi omejitvami.  Lunacija v ozkem kvadratu z Jupitrom naznanja premočne dramatične reakcije, ki nekako niso usklajene z realnostjo. Ascendent v biku harmonično s kotnim Jupitrom, pa le sporoča, da če se potrudimo, delamo, nam prihajajoči dnevi v finančnem pogledu nosijo razvoj.

Sledile bodo Sončeve opozicije, in s tem veliko  usklajevanja, preprosto ne bomo mogli stvari izpeljati po svoji volji in bo pač potrebno se prilagajati in sprejemati omejitve. Sončeva opozicija na Jupitra da vedeti, da si bomo marsikaj želeli, da bomo razmišljali na veliko, da pa se bo potrebno soočiti, da marsikaj kar hočemo v tem trenutku ni izvedljivo. Pogosto taki aspekti nosijo razočaranje. Previsoke cilje, velikopoteznost avtoritete, ki pa na nek način ni najbolj koristna. Poleg omenjene opozicije, pa se v torek (14.7.) dogodi tudi konjunkcija Marsa in Kirona, kar pomeni, da agresija nosi rane, da obramba na neki ravni ni uravnotežena, najverjetneje deluje premočno. V sredo ( 5.7.) se Sonce z opozicijo veže tudi na Plutona, kar prinaša naporno avtoriteto, prisilo volje nad nekom. Svetloba in tema sta med seboj v boju za premoč. Tisti, ki naj bi bili ponos, zgled in vodje, pa vse to počno tako da si drugega podredijo, zmanipulirajo, nadvladajo. Tudi sami pri sebi opazujmo na kak način vodimo, oziroma na kak način dosegamo svoje cilje, s omenjeno opozicijo lahko potiskamo tudi sebe, ne le druge, z nekoliko premočno silo. V odnosih z avtoriteto, očetom bodo trenja in pritiski. Svojo voljo bo potrebno uskladiti z močjo in voljo drugih.  V četrtek (16.7.) bo Saturn v inkonjunkciji z severnim Luninim vozlom, kar naznanja družbeno več strahu, množično bomo ujeti v strahove, omejitve, paniko. Občutek stresa in frustracije, ker ne moremo delovati tako svobodno in spontano, kot bi si želeli. Sonce iz opozicije s Plutonom, počasi potuje v opozicijo s Saturnom kar pomeni da bomo nekaj časa ujeti v nekoliko temnejše energije, ki bodo ovirale spontanost, svobodo, svetlobo in kreativnost. Toda hkrati se ravno skozi zunanje omejite rojeva tudi neke nova zrelost, dojemanje, da se svetlobo dejansko vidi šele v temi in da je ravno v notranji moči soočanja z ovirami zrelost, in lepota človeškega.

Torej, glavna beseda tega obdobja so omejitve, preprosto stvari ne bodo tekle po naše, in ne bomo mogli živeti spontano naše temeljno jedro, ampak se bo potrebno soočati z zunanjimi omejitvami in se naučiti prilagajati se. Omejitve in strahovi nas lahko povsem prevzamejo, lahko pa se prilagodimo, in izkoristimo obdobje v okvirih, ki so nam dani, zavedajoč se, da je po svetu še veliko več trpljenja in muke, kot je to, da ne gre po naše.

Za Slovenske novice napisala Mihaela Malečkar