Tedenski zvezdni utrinki od 12. 11. dalje.

Mihaela MalečkarTedenski zvezdni utrinki

Po napornem tednu, ki nam je zavezoval roke in nas obremenjeval z ovirami, prihaja spodbuden teden, še najbolj za umetnike in duhovno usmerjene ljudi, na konkretni ravni, pa še vedno ne bo ravno čas prebojev in akcije.

Teden pred nami je potrebno izkoristiti za duhovnost, iskanje navdiha in pa tudi za ustvarjanje. Izjemna globoka, presežna spoznanja, bodo omogočila naši misli, da prodre in odkriva marsikaj zanimivega. Ko bomo tonili v globine, nas bodo te podpirale in hranile, navdihovale in ne obremenjevale.

Tam do srede znamo biti čustveno nekoliko iz sebe, saj bo Luna OOB, lahko pa bo tudi preveč vlage. Toda ta iz sebe ne pomeni nujno, da se bomo počutili slabo, le precej skrbni bomo in občutljivi, intuitivni. Vikend z luno v raku nas kliče, da nahranimo svoje duše, da si spočijemo, se povežemo s svojimi svojimi, da se pocrkljamo tudi s hrano, ki nam budi spomin na otroštvo. Merkur v trigonu z Neptunom v soboto 12. 11. nam bo hranil z navdihom in povečal intuicijo. Venerin sekstil na Plutona v nedeljo 12. 11. spodbujal našo željo po užitku, predanosti, pa tudi nos za denar.

V torek 15. 11. se bomo podali v globine in iz njih dobili pomembna sporočila in uvide, ki nam bodo pomagali spremeniti naša življenja, saj se Merkur in iz škorpijona sreča v sekstil s Plutonom. Čeprav bo naš um sumničev in osredotočen na tisto manj prijetno, temačno, pa bo naša beseda imela izjemno veliko moč in prodornost, ter lahko s svojimi besedami imamo tudi pomemben vpliv na druge. Isti dan bomo imeli tudi Sonce v trigonu z Neptunom, vpliv, ki prinaša ustvarjani navdih, na dušni ravni pa omogoča, da predemo s tistim temeljnim v nas. Venera v trigonu z Jupitrom prinaša zunanje priložnosti, ali v finančnem pogledu, ali v zadevah ljubezni. Iz Bungule prinaša pomembne uvide in globoko notranje zadovoljstvo.

V sredo 16. 11. vstopi Venera v znamenje strelca, iz zapusti znamenje v kateremu ima zelo veliko težavo ustvarjati harmonijo in razumevanje. Iz strelca nas bo klicala k veselju, zabavi, zadovoljstvu, razvoju in si bo želela potovanj, izobraževanja, širjav. Isti dan bo Merkur tvoril trigon na Jupitra, in idej, zamisli, ki bodo prihajali iz naših globin ne bo zmanjkalo. Optimizem, ki bo imel temelje v našem predelanem strahu, bo barval življenje s smislom in vizijo.

V četrtek 17. 11, vstopi Merkur v strelca, in moč razuma, ki ga je imel zaradi medsebojne recepcije z Marsom,  bo šla in mi bomo zopet bolj raztreseni, nekoliko manj jasni in logični, toda bo pa manj črnogledosti, pa hitreje bomo dali roke na oči, in rekli da ne vidimo. Bomo pa imeli tudi več potrebe govoriti, sploh o pomembnih velikih filozofskih temah.

V petek 18. 11. nam bo Sončev sekstil na Plutona dal vztrajnost, da dosežemo, kar si želimo. Pazimo, da s svojo močjo ne peštamo ljudi pod nami.

Torej, vznemirljiv, čaroben, poseben teden je pred nami. Sej je še veliko škorpijonske energije in Mars še vedno nazaj, tako da nas bo vleklo v globine, toda globine nas bodo navdihovale iz njih bodo prihajale take skrivnosti, ki bodo spodbujale našo ustvarjalnost.