Tedenski zvezdni utrinki od 12. 12. dalje.

Mihaela MalečkarTedenski zvezdni utrinki

Vse do ponedeljka (14. 12.) bo še zelo nizka raven energije, saj bomo pred mlajem, hkrati pa nas bodo tresle spremembe, ker smo v času mrkov. Mrk vsakega od nas nekoliko po svoje potresa, odvisno na katero natalno zgodbo pritiska. Spremembe mrka so lahko tudi pozitivne. Družbeno mrk nosi dve smeri, zmedo in kaos v zdravstvenem in političnem smislu, toda vedno več samoiniciative in moči nevladnih organizacij in spremembe, ki jih le te nosijo naši družbi.

Sobota (12. 12) z Luno v škorpijonu nosi strast, globino in intenzivnost. Ker bomo pred mlajem, ni čas za zunanje aktivnosti, ampak je to škorpijonsko energijo dobro usmeriti vase za prečiščevanje prastarih zakrnelih vzorcev, ki nimajo skoraj nič s tem, kar je sedaj realno in kamor dejansko želimo v življenju. Nedelja (13. 12.) pa tik pred mlajem in z Merkurjevim kvadratom na Neptuna prinaša slabe novice, zmedo, odvisnost, laži, bodimo pozorni in ne verjemimo vsega kar se nam reče, ali kar preberemo. Na dan popolnega mrka v ponedeljek (14. 12.) , bomo imeli še dva aspekta, Merkur na južnem vozlu, kar lahko pomeni izgubo neke vere, ali pa informacije iz preteklosti, ki nekaj osvetljujejo, ter Venerin sekstil na Jupitra toda iz težkih znamenj in poznih stopinj, tako da neke radosti ta sekstil ne nosi, lahko pa prinaša finančni dogovor, ki bo izboljšal situacijo. Na zasebni ravni pa je moč najti globino povezanosti z ljubljeno osebo, iz teme in bolečine v skupno rast in razvoj. Merkurjev trigon z Marsom v torek 15. 12. spodbuja odločnost, in drznost, prinaša novosti, novice, napredek. Venerin sekstil na Saturna iz zadnje stopinje na isti dan, pa ni ravno znak sreče, ali napredka, deluje precej temačno in turobno. Pozitivna novica je, da Venera pozno popoldan na ta isti torek preide v znamenje strelca in postopoma prinaša boljše odnose, več veselja, več upanja in zaupanja v odnosih. V četrtek (17.12.) preide Saturn v novo znamenje in na prvo žogo nosi stres, toda dolgoročno osvoboditev, odprtje, prevlada razuma nad strahom in paniko. Razvoj, napredek, jasnost in s tem vedno več potrebe pa tudi moči priti so sprememb, ki jih potrebujemo. Ker se v soboto (19. 12. )  premakne v vodnarja še Jupiter bo res vedno več občutka, da vstopamo drugo obdobje, ko bodo nadzor, panika in strah za nami in se bomo problemov, s katerimi se soočamo lotevali trezno, razsodno in predvsem skozi sodelovanje, za skupno dobro.

Torej, če povzamem, je to zgodovinsko pomembno odboje, ko korak za korakom vstopamo v več svetlobe, več upanja, več moči za razvoj. Imeli bomo možnost izbire, ali izbiramo nemoč, ujetost, ali razum, treznost in odločnost. Čeprav zdravstveno še nismo zunaj težav, in lahko mrk celo doda nekaj problematike, pa bomo v tem obdobju  imeli vedno več možnosti kot družba in preko nevladnih organizacij dvigovati vibracijo in se odločiti za spremembe, biti soudeležen v sočutnem in socialnem procesu za dobrobit vseh.