Tedenski zvezdni utrinki od 12.6. dalje.

Mihaela MalečkarTedenski zvezdni utrinki

Luna sedaj raste in mrki so za nami, s tem je nekaj več energije in se lažje soočam z vsem, kar nam nosi življenje. Kljub vsemu pa popotresni sunki mrkov še vedno vznemirjano naš svet in  ker se v noči na torek dogodi mundani kvadrat Saturna in Urana, se življenje še ne bo umirilo, ampak so možne nepričakovane vremenske tegobe, splošno več tresenja zemlje, in pa na družbeni ravni več strahu zaradi neželenih sprememb.

Sam vikend zna biti prijeten, saj bomo čutili Marsa v levu in s tem novo svežo energijo. Luna v raku pa bo tudi nosila predvsem prijetne umirjene energije sprejemanja in ljubezni, sploh če bomo svojo pozornost usmerili k svojim domačim. Venerini aspekti ta vikend so pestri, Venerin sekstil na Uran prinaša veselo energijo, z več elektrike in več priložnosti za vznemirjenje v odnosih. Njena neharmonična vez na Kirona in Saturna istočasno, pa lahko nekaterim budi tudi manj prijetna čustva vezana na srčne zadeve, srčne rane, srčne skrbi.

Sonce kvadrat Neptun, ki se bo dogodil v noči na ponedeljek 14. 6., bo v to ranljivo vzdušje prinašal še slike zrušenih sanj in soočanje z lažnimi podobami. Budi ranljivost. Hkrati pa smo lahko tudi preveč idealistični in s tem sami sebi slikamo nerealne cilje. Omenjeni ponedeljek pa bo v vsakem primeru tudi družbeno zelo naporen dan. Sploh v večerne ure, ko bo Luna budila problematiko Saturna in Urana, ki jo čutimo sedaj že tedne, vendar bo njen pritisk prav ta ponedeljek dosegel višek. Gre za mundani kvadrat in nas bo osebno dotaknil samo, če se veže na natalno karto, vsekakor pa, ker smo del družbenega lahko čutimo zaradi njega več strahu in negotovosti, ker se bo zdelo, da življenje ni stabilno, da se hočejo na silo dogoditi spremembe in bomo s tem pod močnim pritiskom. Trda realnost sprememb se lahko prav zareže v našo notranjost. Gledano na karto Slovenije, se kvadrat dogodi ravno na ravni druge in četrte hiše, kar prinaša finančne težave zaradi problemov vremena, kmetijstva.

V petek 18. 6. se dogodi prvi krajec, ki nakazuje, da se bomo obračali bolj v zasebno, iskali srečo v delu okrog doma in v domu in se poskusili malo umakniti družbenemu. Trigon na Plutona in Črno Luno pa le sporoča, da bomo sposobni tudi zelo globoke notranje transformacije, če smo usmerjeni bolj v duhovno. Ker je Jupiter že tik pred obratom, bo te dušne energije še toliko več.

Torej, če sklenem razlago, potem sledi, da se bomo za vikend najbolje počutili v domačem in varnem okolju. Predelovali bomo srčna vprašanja. Ljubezenske rane nas bodo dotike globlje, kot bi  želeli, če gremo pogumno skoznje, se lahko tudi v že zdolgočasenih odnosih prižgejo nove iskrice. Ponedeljek bo naporen. Lahko nagaja narava, lahko bo samo zelo naporno vzdušje in občutek, da je svet trd in nas potiska v spremembe, ki jih ne želimo. Proti koncu delavnega tedna, pa bomo srečo, mir in zadovoljstvo iskali doma, v stiku z naravo, rastlinah, živalih in preprostih vsakodnevnih opravilih.

Hvaležna Sergeji P. Traven za njeno mandalo, naj nas lotos opomni na potencial, ki ga imamo v sebi.

Dogajanje na Astrološkem inštitutu:

V jeseni se pripravljajo tri nove uvodne skupine, v katerih vas bomo naučili jezika astrologije,  v Slovenski Bistrici, Ljubljani in Postojni, v kolikor se nam želite pridružiti pri učenju astrologije ste dobrodošli in se je moč sedaj že tudi prijaviti.

Svetovanje pri meni:

V juniju in juliju (avgusta imam dopust) je možno svetovanje v živo na Rakeku in Ljubljani, seveda pa svetuje tudi po telefonu in Zoomu. Cena pol ure svetovanja je 50 evrov, vendar pogledam maksimalno dve področji življenja,  ura svetovanja je 100 evrov in v tej uri pregledam natalno karto, za dve leti naprej, odgovarjam na vprašanja s horarno astrologijo in pokukam vam pomembne odnose.