Tedenski zvezdni utrinki od 12-9. dalje.

Mihaela MalečkarTedenski zvezdni utrinki

Teden v zvezdah od 12.9. dalje

Luna potuje vse do četrtka proti mlaju, kar pomeni, da se manjša in da bo manj tudi energije, ter bo le ta bolj primerna za zaključevanje, kot za nove začetke. Šele od petka dalje, pa bomo zopet smeli vsaj na določenih področjih pričenjati in nas bo življenje spodbujalo k razvoji in novi rasti.

Vikend je pobarvan v dokaj mirne energije padajoče Lune v raku, ki nam bo večinoma prinesla priložnost, da se umirimo, spočijemo in se ponovno povežemo z najbližjimi. Jupitrov nedeljsko obrat direktno bo tudi poglobil energijo, v tišini in miru se nam lahko marsikaj izjasni in bomo zopet čutili notranje vodstvo in smer gibanja. Ko pa bo pridobival na hitrosti, bo tudi od zunaj vedno več priložnosti in možnosti za razvoj. In bo tudi vedno več verjetnosti za neko zdravilo ali izboljšanje v zdravstvenem pogledu.

Začetek naslednjega tedna bomo kljub padajoči Luni še vedno vztrajni in z voljo, magnetizmom, notranjo močjo znali pripeljati še tako težke projekte k svojim ciljem. Pri tem nam bo pomagal trigon Sonca in Plutona, ki se bo dovršil v noči na torek (15.9.). Na področju odnosov pa bo začetek tedna naporen, vznemirljiv, lahko pričakujete nepričakovano. Veliko enega vznemirjanje v odnosih je lahko povezanega s svojeglavostjo, dramatičnostjo in nekompromisnim stavom. Za kar bomo astrologi krivili Venerin kvadrat z Uranom, ki se bo dogodil v torek (15.9.).

Četrtkov (17.9.) mlaj nas bo guncal sredi tedna. Točka mlaja na MC ju nam da vedeti, da so možne spremembe vezane na avtoriteto, vladajoče, statusno pomembne. Kvadrat točke mlaja z vozloma naznanja, da bodo te spremembe povzročene z veliko nemira in nezdravimi  avtoritativnimi pristopi. Ker sta dispozitorja omenjenih v kvadratu, bo do mirna in harmonije med nasprotji težko priti. Da bo veliko besed in nemira, toda manj harmonije in ravnotežja. Veliko se bo guncalo in govorilo, toda malo naredilo. Ker je točna mlaja v trigonu s Saturnom v drugi, bo največ stabilnosti, če se držimo pravil in če si naredimo nek načrt, kako reševati težave, probleme. Načrt, varnost, delavnost so najbolj zdravi odgovor na nemir, ki se bo dogajal. Točka mlaja je v inkonjunkciji z Marsom v peti, nekaj nemirna in nezadovoljstva je lahko povezanega s kulturo, hobiji, mladino, vendar se zdi, da ne dovolj, da bi se stvari preveč zamajale. Koten mlaj pogosto nosi tudi vremenske spremembe. Po mojih predvidevanjih nekaj več megle, ali vlage.

Torej, naredimo si lep vikend. Spočijmo si, nahranimo svoja čustva v stiku s tistimi, ki so nam najljubši. Pomirjali nas bodo potoki, in pa tudi jezera. Prisluhnimo notranji tišini, notranji modrosti, da nam pokaže smer gibanja. V začetku tedna bomo zmogli z vztrajnostjo in notranjo močjo marsikaj narediti, v odnosih pa smo lahko preveč trmasti, dramatični, neracionalni in pretresamo in vznemirjamo svoje odnose. V sredo in še bolj v četrtek se bo zdelo da se vse trese, da ni nič stabilno, da je življenje kar malo noro, vendar se bo do petka umirilo in bo od takrat dalje vsaj malo več stabilnosti.