Tedenski zvezdni utrinki od 13. 2. dalje.

Mihaela MalečkarTedenski zvezdni utrinki

Luna raste in več je tudi energije in ponovno se vrača občutek, da je življenje tudi lepo in da so zanimive in prijetne priložnosti vse okrog nas. Občutek, da ne bo večno tako, da se bodo stvari spremenile. Držimo se tega občutka in ne pustimo se notranje zlomiti. Zaupajmo v boljše čase in se pokličimo, nasmejmo, pojdimo na sprehod, živimo. Toda ker sta oba dispozitorja stelija v vodnarju med seboj v sporu, kvadratu, ki bo eksakten v sredo 17.2., bo kljub vsemu preko celega tedna tudi velik pritiska v družbene spremembe. Hkrati pa je očitno, da Uran veter in Saturn mraz, skupaj ustvarjata posebno vreme. Uran in Kronos sta stara sovražnika, ki sta že velikokrat bila bitke med seboj, en bi imel red, drugi pa svobodo, in se ne znata zmeniti, kako najti ravnotežje med tema dvema potrebama. Njun pritisk doživljamo kot družbeni nemir, nezadovoljstvo z obstoječim redom in željo prelomiti z omejitvami, ki so nam naložene.

Vikend z Luno v ribah nosi dokaj mirno energijo. Merkurjeva konjunkcija z Venero, ki se bo dovršila v soboto 13.2. , nisi prikupno komunikacijo, socialne veščine in prijetne odnose. Merkurjeva konjunkcija z Jupitrom v nedeljo 14.2. ravno tako obljublja veliko enih pogovorov, pozitivne novice in pozitivne misli, konstruktivno povezovanje. Isti dan Marsov sekstil z Neptunom obljublja  boljšo zdravstveno sliko, pa tudi spodbudno dejavnost vezano na zdravje, povečana bo volja do ustvarjanja. Sprehodi ob morju bodo dvigovali voljo in fizično energijo.

Začetek tedna je tudi nakazan v kar prijetnih energijah, ko se bomo znali povezovati v harmonijo, saj se Venera lepo povezuje z Luninima vozloma. Sreda pa bo  družbeno naporen dan, Saturn in Uran se končno srečata v kvadrat in čeprav smo ta kvadrat čutili večji del januarja in februarja, pa bo 17.2. eksakten in s tem na ta dan tudi najmočnejši. Možni so upori, želja rušiti sistem in močan konflikt med drugače mislečimi. Seveda to nosi tudi večjo verjetnost potresov nekje v svetu in pa nevarnost letalskih nezgod, po moje tudi višek ledene burje, ki smo jo deležni.

V četrtek 18.2. Sonce vstopi v znamenje rib in vsaj malo razbremeni nemir stelija v vodnarju, tako bomo od tu dalje nekoliko bolj prilagodljivi, in sprejemljivi, da življenje teče po svoje in ne nujno vedno v skladu z našimi hrepenenji in željami.

V petek 19. 2. zvečer bo zadnji krajec, tudi v karti zadnjega krajca, podobno kot v karti mlaja, je poudarjena peta hiša in se nakazuje pritisk v spremembe vezan na otroke, mladostnike, gostinstva in umetnost in šport. Venera in Mars pa se tudi že zelo približujeta v kvadrat, tako bo zopet nekaj več drame in napetosti v odnosih.

Torej, če povzamem, nas čaka nekoliko bolj harmoničen in umirjen vikend, ko se bomo ljudje znali povezovati v harmonijo. Tudi ponedeljek in torek znamo še ohraniti pozitivno naravnanost in več razumevanja. Toda v sredo bodo prišle na plan težke družbene zgodbe, ki nas lahko močno guncajo, razdvajajo in pritiskajo na nas. Proti koncu tedna pa je potrebno paziti v odnosih, bo več nemira, več trme in manj potrpljenja. Nabrano strast raje kot za jezo uporabimo za kreiranje.

Hvaležna Katji Golob za čudovito fotografijo.