Tedenski zvezdni utrinki od 13.3. dalje.

Mihaela MalečkarTedenski zvezdni utrinki

Smo kar čarni v tem ribjem času, kajne. Kot da ni prave energije za kake velike projekte, je pa obratno toliko več priložnosti za črpanje navdiha in opazovanja lepote narave in tankočutnega doživljanja dušnega. No ja, v soboto 13.3. z novim mlajem, nas bo le nekoliko bolj porinilo tudi naprej, v novo, v sveže in bo vsak dan tudi več energije in premikov.

Vsak mlaj je vedno znanilec tega, kar se bo dogajalo v novem luninem mesecu. V karti mlaja za Ljubljano so vsi planeti nad horizontom, torej se nakazuje več pozornosti na javnem življenju, in ker je od tega kar največ  planetov v deseti hiši, prav na poslovnem področju. Na družbeni ravni bomo usmerjeni k predsednikom, pa tudi drugim vplivnim in pomembnim ljudem.  Predvidevam, da bomo tokrat »navzgor« gledali z upanjem, nas bodo avtoritete s čim očarale, začarale, navdahnile.  Mogoče se lahko na družbeni ravni pojavi neka nova oseba. Sam mlaj je na zvezdi Markab, kar nakazuje pozitivne sprostitve vezane za potovanja, lahko pa naznanja pozornost na pomembnega znanstvenika, strokovnjaka. Mlaj je v sekstilu s Plutonom v osmi, kar tudi nakazuje spodbudne spremembe vezane na zdravstvo. V tem luninem mesecu pa zavoljo Jupitra v deveti, lahko pričakujemo pozitivne obrate vezane na visoko izobraževanje, ter spodbudne novice iz tujine, ali na področju prava.

V vsakem pogledu bomo kljub sveži novi energiji mlade lune in direktnosti vseh planetov, bili še malo po ribje zmedeni, polnejši navdiha in počasni. Tako v soboto kot nedeljo (13. In 14. 3), nas bo v romantično in začarano vzdušje zapeljevala Venerina konjunkcija z Neptunom. Budila bo navdih, odpirala sposobnost čutenja in uživanja v življenju, ter hrepenenja po ljubezni, po zlitju, umetnikom pa nosila navdih.

V ponedeljek 15.3. zvečer Merkur prestopi iz vodnarja v ribe, v katerih se ne počuti najbolje, tako da ne bomo mogli enako hitro in logično razmišljati kot prejšnja meseca, se bo pa izboljšala intuicija in sposobnost razumeti med vrsticami, prisluhniti, in si vzeti čas tudi za čustvene izpovedi ljudi okrog nas. Čeprav se lahko izgubimo na cesti, in vozimo bolj počasi in bolj zmedeno, pa bomo znali najti prave besede za tolažbo in se nam bodo hitreje porajale rime. V torek bo Sonce v sekstilu s Plutonom, tako bomo našli več notranje moči, da porinemo projekte k njihovim ciljem in dosežemo svoje.

V četrtek nas bo Marsov sekstil s Kironom učil prave mere pri postavljanju meja, kdaj je meja že rana drugega in kdaj to, da ne postavimo meje, rani nas same. Četrtkov Venerin sekstil s Plutonom  našo začarano ribjo Venero navibrira tudi s strastjo in željo po ljubezni, predaji, izgubi v drugemu. Ta sekstil prinaša možnost dobiti tisto po čemer hrepenimo, kar si želimo.

Torej, če povzamem, nov lunin mesec prinaša več energije za nove začetke. Kljub postopni rasti energije, pa znamo biti še malo zasanjani, pred pomladno zaljubljeni, začarani, romantični in hrepeneči, pa tudi kreativni. Naužijmo se ribjega miru in čarnosti, ne bosta večna, kot ni nič v našem življenju.

Hvala Sergeji P. Traven za njene čudovite mandale, tokratna nas spodbuja, da sledimo svojim sanjam.