Tedenski zvezdni utrinki od 14. 11. dalje.

Mihaela MalečkarTedenski zvezdni utrinki

Sobotni (14.11.)obrat Marsa in nedeljski mlaj (15.11.), prinašata v prihodnje dni več energije, nov konstruktiven začetek, ki ima postopno lahko tudi malo boljšo zdravstveno sliko. Čeprav se mlaj dogodi v škorpijonu, ki je kljub vsemu znamenje krize in sprememb, pa bo konjunkcija mlaja z zvezdo Ageno dala možnost da spravo, mirnejše reševanje krize v katri smo se znašli. Kar se šole tiče, se bo nekaj uredilo, popravilo, seveda pod zelo resnimi pravili, toda na nek način konstruktivno.

V soboto (14.11.) se obrača Mars direktno, in čeprav bo še kar nekaj časa zelo počasen, pa njegov obrat nakazuje, da bodo določene stvari, ki so stale, stekle in da bo prišlo do hitrejšega razvoja dogodkov, hkrati pa bo vedno manj tudi frustracij in občutka ujetosti v situacijo. Seveda pa Mars tudi na svoji direktni poti vse do januarja tvori težke aspekte s planeti v kozorogi in tistimi, ki prehajajo iz kozoroga v vodnarja, tako bo v tem obdobju še vedno nekaj obračunov in nestrpnosti.

Sonce bo tvoril iz škorpijona sekstile s planeti v kozorogu, tako bomo največ naredili, če si zastavimo cilje in garamo, do njihove realizacije. V soboto bo imelo Sonce sekstil na Plutona, v nedeljo 15. 11. na Jupitra, ter v četrtek 19. 11. na Saturna. Tako bomo z vztrajnostjo imel tudi priložnosti in na koncu s trdim delom lahko tudi marsikaj naredimo, izgradimo.

Venera pa bo obratno iz tehtnice, kjer želi spravo in ravnotežje tvorila kvadrate na planete v kozorogu. Tako lahko pričakujemo, da bo želja po harmoniji, na veliko ovirana in obremenjena z trdimi pristopi in pritiski avtoritete. Hkrati pa, ker je Venera povezana tudi s finančnim blagostanjem, ti njeni kvadrati nakazujejo in prikazujejo čase, ko se bo potrebno za finančno dobrobit boriti. Nakazujejo se tudi zelo vznemirljivi časi na borzi in še najbolj v zadevah dolarja, se zdi da bodo pomembna nihanja. Na zasebni in čustveni ravni to pomeni v nedeljo 15. 11. , Venera kvadrat Pluton, čustvene bolečine zaradi neuresničene ljubezni, ali želje, v ponedeljek 16. 11. , Venera kvadrat Jupiter) nas ideali ljubezni vodijo v višine iz katerih se kasneje spustimo v razočaranja, paziti pa je potrebno tudi, da ne naredimo kake pomembne finančne napake. V četrtek 19.11. pa bo Venera še v kvadratu s Saturnom, kar nam vzame veselje, nosi srčne bolečine, finančne skrbi in marsikomu prinese občutek osamljenosti.

Merkur v torek (17. 11)  tvori svojo zadnjo opozicijo z Uranom, tako bo nekaj več napetosti in nemira, in vznemirjenja zaradi drugačnih pogledov in nekih novih informacij.

Venera in Sonce bosta konec tedna na koncu znamenj, v katerih sta, tako bo v petek nekaj manj energije in občutka za smer. Toda že s soboto 21.11. vstopata v nova znamenja in dodajata nekaj drugačne, sveže energije v odnose, in k doseganju ciljev.

Torej, če povzamem, postopoma se bo raven energije dvigovala in bo vedno več tudi moči postaviti se zase in narediti stvari. Nova luna prinaša obet boljše komunikacije in sposobnost najti rešitev vezano na šolanje. Moči, da dosežemo z delom, to kar je za nas pomembno, bo več. Harmonija v odnosih pa zna biti precej narušena. Manj bo veselja, več čustvenih stisk, več občutka osamljenosti. Osredotočimo se nase in svoje cilje. Bo še veliko časa za odnose, ko bodo vplivi milejši ali bolj spodbudni.