Tedenski zvezdni utrinki od 14.8. dalje.

Mihaela MalečkarTedenski zvezdni utrinki

Luna je rastoča, tako imamo tudi veliko energije za nove podvige, projekte, ali pa samo dovolj veselja in energije za nekoliko bolj dinamične počitnice. Najtežji del avgusta je za nami in prihajajo lepši časi. Teden pred nami bo prinesel zanimive ideje, nas potisnil tudi v njihovo manifestacijo.

V nedeljo 15.8. bo rastoči lunin krajec, toda kljub temu, da bo v škorpijonu, kar nas pogosto povleče do dna, v intenzivno, tokrat zaradi pozicije na zvezdi Ageni, prinaša neko jasnino, spoznanje, boljšo komunikacijo in s tem nekaj več družbene harmonije.

V ponedeljek 16.8. Venera vstopi v svoj dom in hiti proti harmoniji z Luninima vozloma, ki se bo dogodila šele v nedeljo 22.8., tako so zopet za prav odprta vrata v svet ljubezni, veselja, užitka, predvsem pa vrata k bolj razumevajočim in harmoničnim odnosom.

V sredo 18.8. se dogodi mundani polkvadrat Jupitra in Kirona, ki ga čutimo že od Jupitrovega premika v vodnarja, in predstavlja rano, bolečino na ravni upanja, in zaupanja, predstav in videnja življenja. Nikar preveč ne sledimo paniki, pa ne glede katera skrajna sila jo ustvarja, ostanimo v sredini, mirni in se zavejmo, da naša pomirjenost, zaupanje, predaja življenju ni pasivno dopuščanje, ampak omogoča več jasnine videnja in razumevanja.

Večji del tedna se bo močno čutilo, da se Merkur in Mars približujeta, tako bomo hitreje razmišljali, bolj glasno govorili, lahko bolj pride do izraza naša okretnost, praktičnost, hitri gibi, učinkovitost. No za tiste, ki imate v natalu ta dva planeta negativno povezana, pa je potrebna previdnost na cesti, je več verjetnosti nezgod, prehitre vožnje, preveč nemira, lahko pa tudi s svojimi besedami po nepotrebnem grizemo. Ne pozabimo našo iskrenost dati skozi filter prijaznosti in sočutja.

Kljub vsemu, pa omenjena konjunkcija, ki bo tudi paralela in s tem še močneje delovala, zaradi približevanju v trigon s stacionarnim Uranom lahko prinese izjemne intelektualne prebliske, ekstremna adrenalinska doživetja, in nas naredi hitre, učinkovite, budne, žive.

Uranov obrat nazaj se dogodi konec tedna, tako bo ves teden še pod Uranovim pritiskom ozaveščanja, bujenja, spoznanja. Nekaj nemira, a z malo kontrole prebujenost, odstranitev iluzij.

Proti koncu tedna se bližamo ščipu z Jupitrom, tako da pretiravanja, potreba po veličini, izjemnosti, bo od petka dalje kar pritiskala na nas.

Če povzamem, lahko rečem, da nam energije ne bo manjkalo. Paziti pa bo treba kaj s to energijo naredimo, drznost in adrenalinske dejavnosti zahtevajo budnost.  Razum bo izjemno natančen, hiter, teden je vse do petka idealen z nakup mobitelov, računalnikov in drugih tehnoloških in intelektualnih aparatur. Na cesti pa bomo prehitro pritisnili na gas, tako da imejmo malo več nadzora nad seboj. Pa tudi naše besede bodo kdaj brez cenzure in s tem lahko pičijo. Toda ker Venera v tehtnici želi harmonijo, bomo potem znali z malo občutka zopet najti ravnotežje in harmonijo.

Dogajanje na Astrološkem inštitutu:

  • 3.9. se začenja tečaj Astrološka sitnetza ( drugi modul prvega letnika)… vsebinsko bomo analizirali aspektne konfiguacije, dinamiko Luninih vozlov, neaspektirane planete, like kart, hemisfere in sorodno.
  • 4.9. bodo še zadnje vaje iz prognostike … po Zoomu
  • 18. in 19. september vikend tečaj karmične astrologije
  • možnost vpisa v našo šolo vse do srede oktobra, konec oktobra začnemo s začetnimi tečaji tako v Postojni, Ljubljani kot Slovenski Bistrici.

hvaležna Sergeji P. Traven za njeno prelepo mandalo, kliče nam nove ljubezni, ali poglobitev že obstoječih.