Tedenski zvezdni utrinki od 15.5. dalje.

Mihaela MalečkarTedenski zvezdni utrinki

Dočakali smo Jupitrov prehod v ribe, in s tem tudi več optimizma in več duha. Ponovno bomo lažje začutili notranji sok navdiha in zaupali, da nas bo življenje podprlo, ko bomo sledili svojim sanjam, svojemu smislu.

Rastoča Luna nas potiska novim izkušnjam naproti. Počasi, a gotovo ustvarjamo svoje življenje vedno bolj stabilno. V sredo bo prvi krajec, najbolj aktivni del luninega cikla, ki nas bo brcal v rit in silil v delovanje. Čeprav nas bo krajec brcal v akcijo, si bomo mi želeli počitnic.

Merkur in Venera v dvojčku se navihano nasmihata in tudi v nas budita mladostno, nagajivo, če ne prav otročje. Želita humor in veselje, pa razigranost in pustolovščine. Merkur v tem obdobju ne bo tvoril nobenih aspektov se pa bo proti koncu tedna že nevarno približeval kvadratu z Neptunom, zaradi česar se bo takrat težko zbrati, umiriti, in razmišljati stvarno. Želja po odklopu bo rastla. Venera bo v tem tednu bolj aktivna, v ponedeljek (17.5.) bo v konjunkciji s severnim Luninim vozlom prinašala nove, sveže srčne vezi in več harmonije v odnose, kot tudi odprtost za sodelovanje. V torek (18.5.) bo moč z ljubeznijo pozdraviti nekaj starih ran. V četrtek (19.5.), pa nas bo s tigonom na Saturna ozaveščala, kako pomembno je, da smo drug za drugega tudi trdna opora in stalnica.

Mars v raku nas dela prehitro ranljive, tako gremo hitreje v obrambo. Histerični in nezreli izpadi jeze bodo občasno vznemirili, večinoma razigrane trenutke.  V soboto (15.5.) bo Mars tvoril  inkonjunkcijo s Saturnom, kar lahko pohladi vreme, nas pa preko vikenda naredi bolj lenobne, obremenjene, če se kljub temu potisnemo v akcijo, se bomo bolje počutili. Počasi se daleč pride.  V sredo (19.5.) bo imel poldrugikvadrat z Jupitrom, kar tudi kaže da se nam ne bo veliko dalo in si bomo želeli hitro do rezultatov, vendar bo vsaka objestnost in nepoštenost videna in kaznovana.

Sonce na koncu bika samo še dodaja k uživaški energiji, ki je bo že tako preveč. Le v ponedeljek 17.5. lahko z vztrajnostjo kaj dosežemo. V četrtek 20.5. vstopi Sonce v znamenje dvojčka , in samo še močneje zagiba gugalnico k igrivosti, lahkotnosti, površnosti in družabnosti. Njegov kvadrat na Jupitra v petek 21.5.  prinaša višje temperature in večje sanje, toda najverjetneje se bo o njih bolj govorilo, kot jih konkretno tudi dosegalo.

Kljub svežem novem Luninem ciklu se bomo težje zbrali na kako konkretno delo. Želeli si bomo mladostno in svobodno raziskovati življenje, tako brez ciljno, spontano, igrivo, od danes do jutri, in vse kar bo dišalo po delu čisto nezavedno odrivali od sebe. Ne pozabimo, da je lahkotnost in sprostitev nujna, da bi lahko kasneje, sproščeni in z več navdiha, lažje sprejeli svoje odgovornosti in živeli vse to, kar je treba in se mora.

Hvaležna Sergeji P. Traven za njeno čudovito mandalo, ki kliče v tej pomladi ljubimce, da se prepletejo in so en drugemu predani v ljubezni, ter kreirajo iz ljubezni harmonijo svoje nove družine.

Dogajanje na Astrološkem inštitutu:

26. 5.  se pričenja drugi modul prvega letnika Astrološka sinteza ( 20 šolskih ur namenjen razumevanju dinamike vozlov, aspektih konfiguracij, in oblik karte in podobno)

12. in 13. junij, vikend karmične astrologije

10. in 11. julij vikend karmične sinastrije