Tedenski zvezdni utrinki, od 15.8. dalje.

Mihaela MalečkarTedenski zvezdni utrinki

Vse do srede 19.8. bo Luna padajoča, tako je čas primeren za zaključevanje v preteklosti pričetih projektov, ter za počitek, pogled vase in pripravo na nov cikel. V tem času lahko domislimo, načrtujemo nove začetke, toda nikar ne brzimo in počakajmo, že v sredo popoldan je astrološka zelena luč za nove začetke. Kljub padajoči luni pa nam energije do srede ne bo manjkalo, saj se bo v harmonične povezave povezalo kar nekaj aktivnih elementov astrološke karte in nas spodbujalo, da smo aktivni tudi v dneh pred mlajem. Po sredi prihaja energija, ki nas kliče k sodelovanju in povezovanju. Od četrtka dalje pa bomo tudi nekoliko manj egoistični, bolj načrtni, praktični in logični.

Vikend se kaže v dokaj prijetnih barvah. Luna v svojem znamenju obljublja, da bomo imeli nekaj več občutka za svoja in tuja čustva, bili mirnejši in sprejemajoči, čustveno inteligentni. Sobota je nakazana v barvah ljubezni, razumevanja, pa tudi radosti.  Le v nedeljo zvečer je potrebno paziti na premočne reakcije. Sončev trigon na Mars se bo dovršil v nedeljo 16.8. in nosil marsikomu več energije, zmage, zadovoljstvo, povezujemo pa ga tudi z vročino. Ta trigon nam lahko da moč, da sebi na zdrav način izborimo to, kar vemo, da je naše, da nam pripada.

V ponedeljek 17.8., se Merkur poveže z omenjenim trigonom, tako bo več strasti tudi v razmišljanju in dojemanju. Marsikaj se nam lahko zjasni, pokaže, hkrati pa bomo v sebi hitreje našli moč za pomembne odločitve in priprave na nov začetek, ki se nam v sredo 19.8. obljublja. Pozitivna klima se bo nadaljevala tudi v torek 18.8., saj nam bo spodbudna vez Merkurja na vozle omogočala boljše sporazumevanje. Venerin sekstil na Urana lahko prinese nove načine zaslužka, pa tudi nova veselja, nove ljubezni.

V sredo 19.8. se že zgodaj zjutraj dogodi mlaj. Mlaj ima temeljno spodbudno energijo, ki nas kliče k preobrazbi, sodelovanju in povezovanju za skupno dobro. Ker pa je sama točka mlaja v inkonjunkciji s Saturnom vladarjem šeste v šest, pa bo kljub temu še nek pritisk na zdravje in zdravstven sistem. V sredo se tudi Sonce veže harmonično na Lunina vozla, in sporoča, da ljudje potrebujejo svetlo točko, močno a pozitivno naravnano osebo, ki jih lahko vodi iz težav. Težko se  nas bo držalo pokorne s strahovi in pritiski, ves ta ogenj nakazuje moč in samosvojost, da vidimo in čutimo življenje po svoje, ga živimo pozitivno ne glede na kar koli.

V četrtek 20.8. se Merkur premakne v znamenje device, tu bo zelo močan, vedno manj bo subjektivnega vidika na vse skupaj, vedno več objektivnega. Izkoristimo njegovo kratko potovanje po devici za študiranje, opravljanje izpitov, načrtovanje in drugo intelektualno delo. S takim Merkurjem se je težko motiti, vidimo stvari bolj natančno in si tudi bolje zapolnimo.

Astrološko bogato obdobje je pred nami. Očitno bo v zraku veliko tekmovalnosti, moči, odločnosti. Naj nas odločnost ne ločuje, ne pozabimo na komunikacijo in usmerjamo vso to energijo za skupno dobro. V tem času se lahko zaljubimo, dosežemo podjetni ali športni uspeh, navdušimo pomembne ljudi s svojimi idejami in dogovorimo načrte za prihodnost. Veliko priložnosti bo za konstruktiven in prijeten teden.

za Slovenske novice napisala Mihaela Malečkar