Tedenski zvezdni utrinki od 17.4. dalje.

Mihaela MalečkarTedenski zvezdni utrinki

Teden v zvezdah od 17. 4. dalje

Torkov krajec še nekoliko podaljšuje dinamično energijo, ki smo jo čutili že v prejšnjem tednu in nas potiska, da se dogovorimo, izborimo, naredimo. Toda vedno več planetov bo v mirnem biku in v petek bo tudi Mars zapustil dinamičnega dvojčka in vstopil v počasnega raka, tako lahko vidimo, kako se energija kljub dinamičnemu krajcu v drugi polovici tedna počasi umirja, upočasnjuje.

Vikend je videti še vedno zelo dinamičen. Sploh v soboto (17.4.) se dovrši eksaktni lotos dveh mentalnih planetov, s trigonom v zračnih znamenjih in planetom na vrhu v ovnu, kar da vedeti, da nas bo potreba po borbi za pravice, in intelektualni svobodi, potiskala k bolj odločni besedi in potiskala v akcijo za tisto, kar se nam zdi pošteno in prav. Energijo seveda lahko izkoristimo za intelektualno delo, sploh če moramo narediti nekaj kar je originalno, če s svojim intelektualnim delom orjemo ledino. Nas bo pa kljub vsemu ta energija potiskala tudi k športnim uspehom in drugače v aktivnost. Zanimiva jasnina, spoznanja in uvidi bodo prihajali tudi zaradi konjunkcije Sonca in Merkurja (ponedeljek 19.4.), vendar ker se bo le ta zgodila na zadnji stopinji, bo vklopljena tudi intuicija in sposobnost videti v prihodnost.

Prehodi sprav Merkurja, potem pa še tudi Sonca v znamenje bika, v ponedeljek 19. 4. nakazujejo postopno umirjenje nas ljudi in tudi vedno več pozornosti na tem kako priti do stabilnosti in varnosti, vrednosti,  kako izboljšati svojo finančno situacijo.

Mars se bo pomikal po zadnjih stopinjah dvojčka, toda že s ponedeljkovim prehodom Merkurja v bika izgubil nekaj svoje dinamike in vznemirjenja, saj ga njegov dispozitor vodi v znamenje izgona. Nekaj aktivnosti lahko pričakujemo v bližini torka, ker bo takrat koten v karti luninega krajca, po torku pa njegova moč in z nami naša delavnost, zagnanost, borbenost počasi pojenja. Mars vstopi v znamenje raka v petek (23.4.) zgodaj popoldan in s tem vstopom prinaša obdobje, ko se nam ne bo več toliko dalo, ko bomo ljudem preveč dopuščali, skrivali svojo jezo in jo potem ob pritiskih lahko izrazili na ljudi, ki z vzrokom jeze nimajo nič. Pasivna agresija, občutek, da je družinsko življenje bojišče, da ni varno, ter neka temeljna počasnost so spremljevalci te kombinacije. Ker je Mars še vedno OOB, pa ta njegova pozicija v raku ni ravno prijetna, ker pomeni, da lahko nekdo znese svojo agresijo na zahrbten način nad šibkimi, da bo več tudi teh družinskih dram, o katerih ne maramo brati.

Venera je od hitrih planetov prva v bikovski koloni, in se tudi prva od vseh planetov v biku približuje konjunkciji z Uranom. Zaradi nje bomo delovali sprva bolj fino, iskali stabilnost in varnost, vendar nam lahko njeno približevanje Uranu zagode in nam nekaj nepričakovano močno strese občutek stabilnosti. Po tem stresu, pa sledi žalost in občutek zapuščenosti. Žalost lahko traja vse do nedelje, 25.4.  Vzdržimo, prenesimo, ne bo trajalo večno.

Torej, če povzamem, po zelo živahnem vikendu, ko se nam marsikaj zjasni, in veliko razumemo, se bo energija postopoma spreminjala in bo vedno manj borbenosti in bo  vedno več iskanja stabilnosti in treznosti.  Nekaj aktivnosti in dinamičnosti lahko čutimo še v torek, kasneje pa se energija res že kar preveč umirja. Proti koncu tedna nas bo nekaj močno streslo, potreslo, šokiralo in užalostilo, toda kar pogumno dalje, vpliv bo kratkotrajen.