Tedenski zvezdni utrinki od 17. 7. dalje.

Mihaela MalečkarTedenski zvezdni utrinki

V soboto 17. 7. se dogodi nekoliko bolj naporen krajec, ki obljublja več strašenja, pritiske nadrejenih in pa novice, ki nas lahko ranijo. Drugače pa Luna potuje od te sobote k svoji polnosti, kar je znak, da bomo imeli vedno več energije in moči si izboriti, uresničiti, začeti želeno.

Sobotno jutro in dopoldan sta lahko še prav prijetna, toda kasneje se bo energija zgoščala, več bo skrbi, pritiskov, občutka omejenosti, obremenjenosti. V noči na nedeljo 18.7. se dovrši opozicija Sonca in Plutona, ki bo močno ujeta v sam krajec in obljublja zopet več temačne energije manipulacije in pritiska s strani tistih, ki imajo moč. Na zasebni ravni pa več soočanja z lastno temo. Luna v škorpijonu in Marsova inkonjunkcija z Neptunom nakazuje, da nas strasti lahko naredijo kar nemočne, odvisne. Zaradi tega vpliva pa smo v nedeljo lahko tudi ekstremno lenobni.

V ponedeljek se dovrši kvadrat Merkurja in Kirona, ki je koten v karti krajca, tako vse do ponedeljka 19.7. lahko pričakujemo težje novice, lahko tudi povezano z zdravjem, na osebni ravni pa pomeni, da nas bo nekdo z besedami ranil, ali bomo mi kaj takega naredili nekomu.

V torek 20.7. bo Luna v optimističnem strelcu in Merkur v seksilu z Uranom, tako bo več občutka svobode, odprtosti, razum nam bo dobro delal, polno bo zamisli, mogoče bi jih bilo najbolje kar zapisati, da jih ne pozabimo.

V četrtek 22. 7. se dogodijo, kar dva planetarna prehoda, Venera bo zapustila leva, tako se bo zaključilo obdobje veseljačenja in bomo svoje veselje in zadovoljstvo iskali v delu in drobnih vsakodnevnih radostih. Ker je Venera tu na dnu, pa ne prinaša prav veliko veselja in zadovoljstva, nekoliko zmanjša tudi priložnosti za nove ljubezni. Vstop Sonca v znamenje leva pa obljublja čas, ko bomo imeli več notranje moči, energije in bomo znali biti bolj odločni, in bolj jasni, kako naprej. Venerina opozicija na omenjen četrtek nosi razočaranja tako na finančnem področju kot zasebno, ne bomo toliko pridobili kot smo pričakovali, ali pa nas ljubljena oseba lahko razočara.

V četrtek in petek bomo pred polno luno in tako bo energije in napetosti nekoliko več, tako so naše čustvene reakcije lahko bolj intenzivne, manj uravnoteženje, na nek način ekstremne.

Torej, če povzamem nas čaka nekoliko bolj naporen vikend, ko se bo zdelo, da realnost in oni na oblasti zopet pritiskajo na nas z takimi ali drugačnimi omejitvami. Ranijo nas lahko besede nekoga, ali novice. Kasneje bomo dokaj bistri, zanimivih idej. V četrtek se premešajo karte in prihajajo na površje nove energije. Take, ki znajo iskati veselje v malenkostih in dajejo ljubezen z uslužnostjo, praktično pomočjo. Bo pa več odločnosti in volje. V četrtek in petek pa nas bo čustveno lunca že močno guncala, pazimo na svoje reakcije.