Tedenski zvezdni utrinki od 18. 6. dalje

Mihaela MalečkarTedenski zvezdni utrinki

Kako že gre pesem… ko življenje zakrije zobe, pridejo iskrice in dobri ljudje… nekaj takega nas čaka v tem tednu. Astrološko povedano čaka nas teden spodbudnih vplivov, z malo aktivatorjev za delo, z manj izzivov, tak bolj sladek teden, namenjen lepih in svetlim vidikom življenja. Uživati, ljubiti, ustvarjati, se pogovoriti, dogovoriti. Teden bo spodbudne tudi za intelektualne izzive. Torej pojdimo, se sprostimo, uživajmo, doživimo. Vplivi pridejo in grejo, in ni drugega kot dihati z njimi.

Vikend z Luno v vodnarju nas bo naredil nemirne, željne družbe, adrenalina. Okrepljena bo radovednost in stvari se bodo morale dogajati hitro. V soboto lahko doživimo ljubezenske bolečine, imamo občutke, da nismo dovolj cenjeni, ali nas skrbi denar. Vendar ker se Venera iz kvadrata s Saturnom primika v sekstil z Neptunom se bo ta skrb počasi umirila in najverjetneje nima tako realnih temeljev, kot jih zaznavamo mi. Merkur v soboto zapušča senco in ovire in težave vezane na komunikacijo in tehnologijo se bodo umirile. Njegova aplikacija k Jupitru prinaša več lepih pogovorov, jasnih misli, logičnega povezovanja in optimistične naravnanosti. Vidi se, sposobnost pisanja, izražanja, in vsekakor je to tudi spodbuden čas za kupovanje knjig, elektronskih naprav.

V ponedeljek bo Sonce na zadnji stopinji, s tem bomo že bolj počitniško naravnani, edino kar nam bo dobro služilo je naš razum. Zvezde dobo vsekakor naklonjene študentom. Sonce preide v znamenje raka v torek 21. 6. in s tem vstopimo v poletje in se energije še nekoliko bolj nagnijejo v smer, ko delo ni najpomembnejše, ampak bodo pomembnejši odnosi, sploh ti naši, najbližji. Zopet bo veš časa za družine, otroke, in bo tudi vel priložnosti, da se imamo lepo, se spočijemo.

Marsovo potovanje po znamenju ovna, kljub temeljno izjemno lagodnim in prijetnim dnevom, da vedeti, da bomo še vedno imeli dovolj energije za šport in za delo, ter da če viška ognjene energije ne bomo sproščali skozi fizično aktivnost imamo lahko težave z jezo, napadalnostjo.

Venera preden preide v znamenje dvojčka tvori trigon na Plutona v torek in v začetku tedna budi strasti, prinaša priložnosti za zaslužek in nam dela magnetične. V četrtek 23. 6. pa preide v znamenje dvojčka in obljublja tedne, ko bomo bolj igrivi, mladostni, se radi družili, bomo potrebovali humor in zabavo.

Torej, lepo je kdaj napovedati tak teden. Ko se bo sladkoba življenja dotikala naših ust, risala nasmeh. Odprimo se ustvarjalnosti, ljubezni, druženju, strasti. Študentom bo razum dobro delal. Pa tudi, če si bomo morali v teh lepih dnevih nekaj izboriti, poriniti naprej, bo dovolj energije. Adrenalinski podvigi bodo budili našega notranjega borca in nas delali žive.