Tedenski zvezdni utrinki od 19. 6. dalje.

Mihaela MalečkarTedenski zvezdni utrinki

Odhajamo iz najbolj dramatičnih obdobji tega leta in vstopamo v bolj sladek čas poletja. Ker bomo v najbolj aktivnem delu Luninega cikla, saj se bližamo polni Luni, ki se bo dovršila v četrtek 24. 6., bo kljub prijetnosti še vedno veliko življenjske energije tudi za delo in doseganje svojih ciljev.

Vikend bo v energijah prikupne Lune v tehtnici v medsebojni recepciji z Venero, kar nosi pasivno, prijazno, in radostno energijo. Hkrati pa se Jupiter preko vikenda ustavlja, da bi se s ponedeljkom obrnil retrogradno, in ker je Jupiter v svojem znamenju, ter v bližini močne zvezde Formalhaut, potem imamo posebno energijsko stanje, ki nas kliče v notranji svet, po navdih, po stik s tistim, kar ni le materialno. Naj bo vikend res vikend, nasladkajmo se lepih trenutkov, navibrirajmo na to notranje, kar poje v nas, pa tudi prijetnih odnosov. Kako paše kajne, ko svet ni več tako grob in naporen.

V ponedeljek 21.6. bo poletni solsticij in z njim bo moč sonca in svetlobe največja. Karta rakovega ingresa, pa je kazalka energije poletja, in zdi se, da bo pri nas prijeten poletni čas, bo nekaj več svetlobe, upanja in optimizma. Prehod Sonca v raka prinaša manj mentalnih vznemirjen, več miru in več čutenja svojih lastnih potreb. Isti dan bomo imeli trigon Venere in Neptuna, ter retrogradnost Jupitra, tako bo dan poln dušnega, navdiha, kreativnosti, bolj pa nas bodo nosila tudi ljubezenska hrepenenja.

Tudi sreda 23.6. bo prijeten dan saj se Sonce in Jupiter harmonično vežeta, nosita upanje, navdih, odpreta pot za razvoj in napredek. Seveda dnevi pred polno luno lahko prinašajo premočne reakcije, vendar se zdi, da bodo prej samo pretiran optimizem, kot kaj negativnega. Na ravni ljubezni ali denarja lahko želimo preveč, nas nekaj prav obseda zaradi Venerine opozicije s Plutonom, tudi če dobimo, kar si želimo, ne bo pravega zadoščenja, tako da samo spustimo in dopustimo, da se zgodi kot se mora. Potem bo tudi zadovoljstvo. Merkur bo stacionaren in zato se lahko zdi, da se bo življenje upočasnilo, vendar ker bo stacionaren, da bi se obrnil direktno je to znak da bo vedno manj kaosa, laži in mentaliziranja, ter da bomo počasi stopali naprej, v nove zgodbe in sedaj modrejši in bolj zreli, znali na podobne provukacije in ovire reagirati bolje.

V četrtek je polna Luna, izjemno pomembna za Slovenijo, o čemer sem veliko govorila o poročilu za poletje in jesen 2021. Mogoče gre za to, da bomo v tem času prevzeli vodstvo EU-ja, ali pa je povezano tudi z našim 30 rojstnim dnem, vsekakor polna Luna obljublja Sloveniji neko novo upanje in pozitivnejše spremembe. Na zasebni ravni, pa tudi nosi upanje, obljublja, da se določene ovire umirjajo, in se bo dalo v naslednjih dveh tednih svoje želje, interese, pripeljati do cilja.

Konec tedna je stacionaren  Neptun, je v obratu nazaj, retrogradno, tako bomo morali še enkrat pogledati realno sliko in se soočati z določenimi iluzijami preteklosti. Obarva pa zna ta obrat praznični konec tedna vseeno v malo bolj pasivno energijo.

Torej, odpirajo se boljši časi. Več bo upanja, več harmonije, marsikaj se bo sprovedlo in življenje se bo počasi začelo odpirati naprej in nas ne bo konstantno vleklo v predelovanje preteklosti. Vikend bo dokaj prijazen in pasiven, namenjen uživanju, iskanju navdiha, duhovnosti. Kasneje pa bo vedno več konkretnih priložnosti, in možnosti, da se stvari razvijejo v skladu z našimi hotenji, da privedemo svoje vizije k realizaciji.

Hvaležna Sergeji P. Traven za njene prečudovite mandale, kar ti take mandale krasijo tudi moje delavno okolje. In vsaka ko vstopi v moj svet z namero s katero je bila narejena, se ga dejansko dotika  in ga tudi spreminja. Ti prelepi čudeži življenje. Tokratna mandala nas osvobaja preteklosti.

Dogajanje na Astrološkem inštitutu:

zaključi smo z rednim šolskim delom. Oba karmična vikend tečaja sta prestavljena na jesen, Karmična astrologija na vikend 18. in 19. september, Karmična sinastrija pa na vikend 2. in 3. oktober. V septembru bomo zaključevali s tehnikami predvidevanja in se bo pričel tečaj astrološke sinteze. Horarna, in ostali trije uvodni tečaji pa se prično proti koncu oktobra. Seveda pa zbiramo prijave za vpis v našo šolo preko celega poletja.

POLETI BO POTEKALA FB DELAVNICA PREDVIDEVANJA, DA SE ZNANJE TEHNIK PREDVIDEVANJA UTRDI IN POGLOBI.

Terminov za svetovanje pri Mihaeli Malečkar v juliju je še nekaj. Ste dobrodošli rezervirati. Svetovanje v Ljubljani bo potekalo 7. in 14. julija. Še vedno je nekaj prostih terminov.