Tedenski zvezdni utrinki od 19.9. dalje.

Mihaela MalečkarTedenski zvezdni utrinki

Sedaj že rastoča Luna nakazuje, da je energije, odločnosti in moči za nove začetke več. Toda kljub temu so v zraku napetosti in iti naprej zahteva res veliko notranje moči in odločnost. Preko vikenda si spočijmo, ker kaže da prihajajo z novim tednom naporni dnevi. Tudi preko vikenda bo težje miriti strahove in bo več nemira v zraku. Toda šele z novim tednom se v celoti pokažejo težave in se  napetosti potencirajo do maksimuma.

Merkur, ki beži v kvadrate s stelijem v kozorogu (kvadrat na Jupitra je naredil v četrtek 17.9., kvadrat na Plutona bo v ponedeljek 21.9. in kvadrat na Saturna  v sredo 23.9.)ter v opozicijo z Marsom (četrtek 24.9.) naznanja obdobje nesporazumov, težke retorike.  V tem času je več verjetnosti nesporazumov, nemira, jeze, sovražnega govora, upora obstoječemu redu in na sploh bodo prišla na plan zelo naporna spoznanja, novice. Ker je T kvadrat, ki ste tvori med planeti v kozorogu in Merkurjem in retrogradnim Marsom, s stelijem v kozorogu na vrhu, je jasno da bodo upori in nemiri, samo še bolj zategovali in potiskali ljudi v strah in vladajoče v še bolj trd nadzor in kontrolo. Zaradi Marsove retrogradnosti se lahko jezimo, ali borimo nekaj za nazaj, nas dela nemirne pretekla problematika. Ker pa se omenjeni T-kvadrat znajde tudi v karti jesenskega ingresa, so ti naporni dnevi na nek način tudi znanilci bližnje prihodnosti, torej dajo vedeti kakšna jesen nas čaka. Ta T -kvadrat pa nas tudi kliče na previdnost na cesti, saj se zaradi prehitre vožnje in nepotrpežljivosti znajo zgoditi precej zoprne nezgode, tudi take, s smrtnimi žrtvami. Kaj mi sami lahko naredimo, da bo tovrstne energije manj? Prvo predelujemo svojo jezo znotraj sebe. Ne bežimo pred njo, ali v prispodobi ne mečimo naše ognjene krogle vse vprek na druge ljudi, ker s tem sprožamo plaz negativnosti, ki se bo  samo vrtela naprej. Pri sebe premislimo, pri sebi predelajmo, in modro presodimo tako naše besede, kot naša dejanja. Na silo se malokdaj kaj pozitivnega rodi, sploh ne na dolgi rok.  Ne podpihujmo nasprotij in napetosti, ker poveličevanje svojih prepričanj in poniževanje prepričanj drugih na žalost ne more roditi pozitivnih sadov. Uporništvo, ki se v teh dneh lahko dvigne, silovito in tudi nekontrolirano, ne bo nič spremenilo, saj je planetov v kozorogu več in je njihov vladar Saturn v ingresu res najmočnejši, in ga ne Mars ne Merkur ne moreta premagati. Če se malo pohecam »drzni in mladi«  se boste zabijali v “jekleno ograjo” , s tem lahko naredite veliko enega šuma, toda težje konkretne spremembe. Če boste kultivirani in vas v nemiru ne odnese preveč, se mogoče vsaj pikico odpre tudi dialog.

V začetku naslednjega tedna se tudi Venera v noči na torek ( 22.9.) veže z inkonjunkcijo na Jupitra in pričenja tvoriti jod, ki se zaključi z njeno inkonjunkcijo na  Neptuna (23.9.), to lahko prinaša čustvene rane in ljubezenska razočaranja, vremensko pa zelo pogosto neko pretiravanje, nečesa preveč, predvidevam, da vlage. Na družbeni ravni pa vpetost tega joda v karto ingresa nakazuje, finančno pomoč tujine, nekaj skritega, in nepričakovan zasuk zavoljo tega denarja, v odnosu s tujino. Ingres za jesen obljublja kar toplo vreme, vendar z zelo veliko vetrov.

Karta prvega krajca, ki se bo dogodil v četrtek 24. 9. nakazuje potrebo po usklajevanjih in dogovorih. Veliko bo pogovarjanja o šolstvu in o spremembah vezanih na to področje. Še vedno pa bodo odzvanjale tudi težke besede in napetosti.

Torej, na žalost nas čaka nekoliko bolj naporen teden. Ni da nismo že ves september pod pritiskom, toda vrelišče prihaja ravno v teh dneh. Tam od ponedeljka do četrtka. Pazimo na cesti, bodimo previdni s svojimi besedami, predelujmo svojo jezo in ne podpihujmo nasprotja, ker to trenje nosi samo še več in več težav. Sem pa tja se mi zdi, da smo postali skrajni tako na eno kot drugo stran, in da ni več neke zdrave in stabilne sredine. V tem tednu bomo vsi skupaj na preizkušnji, a se znamo obvladati, zadržati, reagirati po pameti in ne paniki.

za Slovenske Novice napisala Mihaela Malečkar