Tedenski zvezdni utrinki od 20. 3. dalje.

Mihaela MalečkarTedenski zvezdni utrinki

Teden v zvezdah od 20.3. dalje

Energija se bo že preko vikenda zelo hitro in močno spremenila, in tudi preko celega naslednjega tedna bo utrip življenja popolnoma drugačen, kot je bil prejšnje tedne. Tako Sonce ( v soboto 20.3.), kot Venera ( v nedeljo 21.3.) bosta vstopila v ognjenega ovna, in pomlad bo tu v svoji polnosti in zima bo dokončno odgnana.

Nedeljsko prvi Lunin krajec, nakazuje za Slovenijo naporne čase, take z več negativnega govora in pričkanja, lahko povezanega tudi s tujino. MC karte krajca na Algolu  nakazuje javno jezo in pritiske, ter konstantno bitko za vladanje. Očitno je, da bo Mars zelo aktiven, torej bo imel veliko aspektov. Mars v dvojčkih je tako na vse konce, hiter, drzen in pa tudi zelo nemirne narave, tako bo s svojimi aspekti prinašal tako nekaj te praktičnosti in ročnosti, kot tudi trenutke nemira in nepotrpežljivosti. Preko vikenda in v ponedeljek (22.3.) bomo najmočneje čutili Marsov trigon s Saturnom, gre za zračni trigon, tako nas bosta malefika rinila v naporno intelektualno delo, spodbujala tudi skupinsko garanje, dajala vztrajnosti pri fizičnem delu ali športu. Torkov (23.3.) poldrugikvadrat Marsa s Plutonom, prinaša na plan njegove senčne plati, torej manj bo potrpežljivosti, nabere se nemir in jeza in fino bomo morali paziti, da ne uničujemo svojih živcev in odnosov zavoljo nabrane jeze.  V sredo (24.3.) se bo dovršil še kvadrat Merkurja in Marsa, in ker se kvadrat vrši v zelo veliki bližini Luninih vozlov, bosta prisotni jeza in napetost  tudi na družbeni ravni in ne le v osebnih odnosih. Možnost nezgod je v teh dneh večja, kot tudi možnost sporov. Ker je Merkur v  zmedenih ribah slabših refleksov, v kvadratu s hitrim Marsom v dvojčkih, prehiter, bo toliko več verjetnosti nezgod. Na družbeni ravni bodo v tem tednu prihajale novice o težkih besedah, lahko pa tudi odločitvah in dejanih podkrepljenih s sovraštvom.  Mars se v petek (26.3.) združi s severnim vozlom in prinaša na družbeni ravni več vroče krvi, informacije, novice, ki bodo razjezile množico.  Ker bo Mars tako zelo aktiven v tem obdobju ostalih planetov skoraj ne bomo čutili. Merkurjev sekstil z Uranom bo preko vikenda in v ponedeljek prinašal zanimive ideje in spodbujal intelektualno moč, zaradi njega bo kak dan zopet malo več logike in manj ribje zmede. Venera pa se bliža Soncu in se z njim sreča v petek, kar nekaterim prinaša veselje, ljubezen, zadovoljstvo in radost.

Torej, lahko vidimo, da nas bodo prehodi planetov v ovna in veliko Marsovih aspektov zbudili iz ribjega pasivnega spanca in nas aktivirali v življenje. Toda ja, paziti je treba da ta aktivacija ni ne pregroba in ne napadalna. Dajmo vso to energijo v delo, šport, premagovanje življenjskih ovir, postavljanje zase na zdrav način. Z 20.1. ,s prvim dnem pomladi, pa je videti, da zapuščamo izjemno težko in kaotično zimo, in s pomladanskim ingresom vstopamo v mnogo boljšo fazo. Koten Merkur v karti ingresa obljublja čas sprememb, nekaj jeze in zahrbtnosti, podtikanja, toda po drugi strani tudi veliko povezovanja za skupno, družbeno dobro. Jupiter v deveti harmonično z Luno obljublja vračanje pravne države in pa sprostitev fakultet. Kot sem vam dala vedeti v letnih analizah, bo zima težka, pomlad pa že prinese prvo upanje in spremembe na bolje. V karti ingresa je kotno naše (slovensko) Sonce, tako se bo vedno bolj pojavljala svetla avtoriteta, ki nam bo postopoma dala upanje na boljše čase.