Tedenski zvezdni utrinki od 20. februarja dalje.

Mihaela MalečkarTedenski zvezdni utrinki

Rastoča Luna in obrat Merkurja, ter njegovo postopno pospeševanje naprej prinašajo dokaj aktiven, dinamičen teden in spodbudno energijo usmerjeno v prihodnost, akcijo, dinamiko. Marsikaj težkega se bo zdelo za nami in vsak trenutek bo več upanja na boljše čase.

Vikend s stacionarnim Merkurjem, ter kvadratom Venere in Marsa, lahko deluje kot da se nič ne premakne naprej in bo več strasti, lahko pa tudi nekaj več nepotrpežljivosti v odnosih, še najbolj tistih zasebnih. Če se naučimo sprejemati dejstvo, da smo iz drugih planetov, da govorimo drug jezik in delujemo vsak malo drugače, potem se da to energijo izkoristiti za dobro in konstruktivno. Drugače pa so možne drame, jeza, če ne celo agresija.

V četrtek  so bo dogodil trigon med Marsom in Plutonom, kar bo potisnilo energijo naprej, v delo, v boj, trud. Mars je v času trigona zelo blizu zvezde Algol, kar lahko prinese, da pomeče ta trigon več primitivne energije med ljudi in ne deluje, samo kot delo, trpežnost, borbenost, ampak tudi kot trdo potiskanje proti svojim ciljem brez občutka za druge. Ker je v karti polne lune omenjeni trigon v kotnih hišah, bomo proti koncu tedna najverjetneje potisnjeni v določeno akcijo s strani vladajočih. Bomo čutili močni potisk, a ne imeli veliko moči, kar koli tozadevno narediti. Ta isti četrtek vstopi tudi Venera v znamenje rib, kjer je na višini in naši odnosi se bodo pomirili, bomo nekoliko bolj empatični in harmonični, pa tudi romantični. V četrtek zvečer se dogodi sekstil Sonca in Urana, ki nosi vznemirljivo idejo svobode, odprtosti in zanimivih novih ciljev in pristopov.

Kljub temu pa se bo vse dobro obrnilo in bo teden uspešen, bo več upanja, ter predvsem se bomo ljudje iskali sredino  in resnico, ter se povezovali za skupno dobro. Jupiter vladar južnega vozla, planet resnice, upanja, pozitivne naravnanosti se bo harmonično vezal na Lunine vozle, ki v družbenem pogledu predstavljajo množico ljudi, tako imamo množico, ki je se povezuje z nekimi pozitivnimi ideali in je več upanja in dobre volje. Eksakten bo ta aspekt v petek 26. 2. toda njegov vpliv bo čutiti že tudi prej.

Ker bo polna luna v soboto, smo v četrtek in petek kljub ostalim pozitivnim vplivom nekoliko bolj nemirni, težje spimo in pač imamo preveč energije. Toda sej veste, naj kar gunca tale lunca, sej se bo počasi vse umirilo in uredilo. Sama karta polne lune, pa razen pritiska iz strani vladajočih na samem začetku, kasneje le kaže, da se tudi družbeno stvari vsaj za krajši čas nekoliko umirijo.

Torej, če povzamem, nas čaka prav prijeten teden. Vikend še malo na glavo. V noči iz petka na soboto pazimo, da nas strasti, želje, jeza, ljubosumje ne spodbudijo v negativne akcije, ki jih bomo kasneje obžalovali.  Spoštujmo razliko med spoloma in se raje umaknimo, kot da uničujemo odnose, samo za to, ker vidimo in doživljamo življenje nekoliko drugače. Od ponedeljka dalje bodo naši pogovori spet bolj smiselni, napak manj in mi spet usmerjeni naprej. Energije in borbenosti ne bo manjkalo, pazimo se le primitivnosti. Kljub vsemu pa je celotno obdobje objeto v upanje, zaupanje in sodelovanje za boljše čase.

Hvaležna Sergeji P. Traven za prelepo mandalo, ki nas uči izražanja resnice.

V kolikor potrebujete vodstvo in svetovanje sem tu za vas kot Astrolog svetovalec. Če pa si želite spoznati najstarejšo in meni najljubšo vedo Astrologijo, pa ste vabljeni na uvodni tečaj, ki se pričenja s 3. marcem ob 17:30 v Ljubljani.