Tedenski zvezdni utrinki od 21 5. dalje.

Mihaela MalečkarTedenski zvezdni utrinki

Razigran vikend nas bo spomnil, kako zelo pomembni so prijatelji, druženje, potepanje, lahkoten korak in klepet. Sobotni 21. 5. prehod Sonca v znamenje dvojčkov  prinaša zopet bolj aktivno energijo, že mogoče razpršeno, vendar hitro, igrivo, z bolj mladostnim utripom. Konjunkcija Merkurja in Sonca na to isto soboto prinaša zjasnitev, iskrene pogovore, novo jasnost, ki nam bo pokazala kaj smo v preteklosti spregledali, na kaj moramo biti pozorni, da stvari rešimo čim bolje. Sonce potem potuje v sekstil z Jupitrom in vse do ponedeljka 23. 5. prinaša več optimizma, lepo vreme, več priložnosti.

Merkur pa se iz te osvetlitve, zjasnitve v ponedeljek zopet spusti nazaj v dramatičnost in prinaša, ko potuje po zadnjih stopinjah bika, za nazaj še kako težko besedo sovraštva, manipulacije, zamere. Kljub vsemu pa je to njegovo vnovično potovanje po biku, lahko koristno, če moramo modro premleti finančna vprašanja. Če se ni treba, se ne odločajte, ne hitite, pomembno je, da pa se razčisti, premelje, odkriva, da se bo okrog desetega junija moč lažje odločiti in bodo naše finančne odločitve tudi bolj stabilne in konstruktivne. Bo pa Merkur kljub končnim stopinjam bika zelo aktiven. Njegov sekstil na Marsa iz zadnje stopinje bika, bo omogočil da bomo aktivno delovali na podlagi naše intuicije. Vpliv sekstila bo moč čutiti vse do torka. Kasneje pa bo še več prodornosti in raziskovalnih sposobnosti zaradi Merkurjevega trigona na Pluton.

Poleg Merkurja, bo močno aktiven v tem obdobju tudi Mars. Potepa se po zadnjih stopinjah rib in s tem deluje bolj čarno, z več navdiha, šarma, karizme, manj direktno in bojevito. Kar pomeni, da bodo bolj uspešne bolj diverzantske akcije, da bomo več dosegli, če bomo manj direktni, bolj po ovinkih in z več občutka. V ponedeljek 23. 5. nas bo podpirala velika globoka strastna čarna sila, s katero bomo zmogli doseči, kar si želimo. Do torka 24. 5. pa bomo bolj iznajdljivi, ročno spretni in tudi z besedami znali prebujati, navdihovati. V sredo 25. 5. pa Mars zamenja znamenje, vstopi v svoj dnevni dom, in prinaša veliko vročekrvnosti, volje do dela, športa, boja. Če si že dolgo želimo športno vadbo, je vsekakor koristno, da z njo začnemo od srede dalje.

Venera je tudi v tem obdobju še v ovnu, tako bomo bolj osredotočeni nase, kot na soljudi. V ljubezenskih odnosih se bo potrebno boriti za harmonijo. Še največ izzivov tozadevno bo konec tedna, saj imamo v petek 27.5. kvadrat Venere in Plutona. Posesivni in ljubosumni lahko izsiljujemo s svojimi željami in hotenji in s tem uničujemo partnersko harmonijo. Vsekakor pa ta aspekt poveča tudi strastno energijo, le malo se bo potrebno potruditi in jo izkoristiti ali za ljubezen ali za kreiranje.

Torej, če povzamem, nas čaka prav prikupno obdobje. Prijeten vikend in začetek tedna prinašata priložnosti za srečo, druženje, razumevanje. Marsikaj se nam bo zjasnilo. Do srede bomo delovali bolj pretkano, a karizmatično, čarobno, toda vztrajno. Kasneje bomo bolj direktni, fizične energije, namenjene delu, športu bo vedno več. Intelektualno bomo od ponedeljka zopet bolj upočasnjeni, a tudi bolj praktični, raziskovalni. Odnosi nam ne bodo najpomembnejši, le proti koncu tedna bo več strasti, pa tudi več posesivnosti, lakomnosti. Nič kar dobimo na silo, ne more prinesti pravega zadoščenja.