Tedenski zvezdni utrinki od 21. 8. dalje.

Mihaela MalečkarTedenski zvezdni utrinki

Preko vikenda bo moč čutiti vpliv ščipa, tako bo veliko energije. Z Luno v vodnarju bomo precej nemirni in družabni, željni, da se življenje dogaja. Kljub obračajočem se Uranu, bo zaradi Marsovega trigona nanj res veliko energije, take, ki jo bomo znali iz nič potegniti, eksplozivne, hitre, ki nas bo spodbujala v športno aktivnost, in klicala k adrenalinskim doživetjem. Venerina harmonija z Luninima vozloma obljublja preko vikenda tudi priložnosti za nove ljubezni in harmonijo, ali oživitev že ohlajenih odnosov. No ja energija same polne lune, pa kljub vsem nakazuje, da se bo nekaj hitro zavrtelo, spremenilo, obrnilo na družbeni ravni.  Polna luna se bo dogodila v nedeljo 22.8. ob okrog dveh popoldan, toda kljub temu barvala energijo vse od petka dalje.

V nedeljo 22.8. ponoči prestopi Sonce v znamenje device, in se pridruži Merkurju in Marsu v tem znamenju. Tako bomo že zelo razmišljali o obveznostih, delu, shranjevanju, urejanju, pripravi na šolo in bo manj sproščenega predajanja poletnim energijam. V ponedeljek 23.8. nam bo Venerin tirgon s Saturnom obljubljal kvalitetne in dolgotrajne nove odnose po eni strani, po drugi strani pa zavest, kako sta pomembna zvestoba in spoštovanje, kako je pomembno, da se v odnosu lahko na nekoga zanesemo, nam je temelj, steber. Hkrati pa ta trigon obljublja tudi dobre premisleke v finančnem pogledu. Sredi tedna ne bomo vedeli a poslušati razum ali intuicijo in se bosta desna in leva možganska hemisfera med seboj kregali, mi pa delovali nekoliko bolj zmedeno. Toda ravno zaradi tega se bo rojeval navdih in hrepenenje po kreativnem pisanju, kot se spodobi za čas opozicije Merkurja in Neptuna, ki bo eksaktna v sredo 25.8. Ker pa gre Merkur iz opozicije z Neptunom v trigon s Plutonom (eksakten v četrtek 26.8.), bo ravno iskanje ravnotežja med intuicijo in logiko prineslo nova globlja spoznanja in razumevanje in pa tudi odkritje skrivnosti. Izkoristimo močno koncentracijo omenjenega trigona pri intelektualnem delu in šolskih obveznostih. Isti dan pa se bo tudi Venera z opozicijo povezala s Kironom in s tem odprla določene rane, probleme, tematike. Hodimo mirno skozi rano ljubljenosti, naučimo se povedati, kaj nas boli na lep način, če bomo samo pometli pod predpražnik, se bolečina sama od sebe ne bo umaknila.

Torej, če povzamem, po zelo dinamičnem vikendu, ki bo po eni strani nosil priložnosti za romantiko in ljubezen, ter nas klical k aktivnemu delovanju, adrenalinu, športu, borbi, sledijo hitri zasuki, obrati, spremembe, ki nas lahko prav presenetijo. Vedno več bo učinkovite, praktične energije, s katero se bomo pripravljali na šolo, ali pa v službi stvari analizirali, postavljali v red. Ljudje bomo prijazni, sočutni in uvidevni drug drugega in življenje po razburljivem vikendu zna biti prav prijetno, brez nekih ekstremov in večjih problemov.

Simon pravi, da nam bo v tem času k ravnovesju najbolj pomagal kristal turmanin https://orgonitexshop.com/izdelek/turmalin-quartz/

Dogajanje na Astrološkem inštitutu:

3.9. pričetek tečaja Astrološka sinteza v Ljubljani

18. in 19. 9. vikend tečaj karmične astrologije

možnost v vpisa v našo šolo vse do 20. 10. 2021.