Tedenski zvezdni utrinki od 22. 5. dalje.

Mihaela MalečkarTedenski zvezdni utrinki

To obdobje bosta najmočneje obarvala obrat Saturna in popolni Lunin mrk. Obrat Saturna nazaj se bo dogodil v nedeljo 23. 5. , mrk pa v sredo 26. 5. Saturn nosi bremena, težo, upočasnitev, obremenitev, Lunin mrk pa kot vedno s svojimi spremembami prinaša veliko turbulentnih dogodkov.

Vikend zna biti kar naporen, fizično bomo utrujeni in naj nam ne bo težko si vzeti čas za počitek. Če se vreme vsaj malo izboljša, ždimo na soncu, pojdimo na sveži zrak in si vzemimo čas za ljudi, ki jih imamo radi. Vsekakor bomo z Luno v tehtnici rabili ugodje in lepoto.  Poleg fizične utrujenosti, znamo občutiti tudi več zmede, saj se v nedeljo 23. 5. zjutraj dogodi kvadrat Merkurja in Neptuna. Možna je zmeda, laži, zavajanje, težko se bomo zbrali. Je pa res, da smo ta aspekt čutili že konec prejšnjega tedna in zna v nedeljo preko dneva že spustiti njegov vpliv.

No vse do srede bo napetost naraščala. Kot vedno, se spremembe vezane na polno Luno rade zgodijo že kak dan, dva pred samo polno luno. Tokratna polna luna pa je tudi popolni lunin mrk, tako bo njen vpliv močnejši in predvsem spremembe, ki jih bo nosila, bodo vplivale veliko dlje in z njihovimi posledicami se bo potrebno ukvarjati še mesece kasneje. Seveda lunin mrk prinaša vsakemu posamezniku drugačne spremembe, glede na to, s katerimi deli njegove natalne karte se poveže, tu vam lahko analiziram vpliv mrka le družbeno. S sredinim mrkom pa vstopamo tudi v obdobje mrkov, ki bo tokrat samo dvotedensko, kratko, vendar zelo intenzivno. Ker se oba mrka vežeta na problematične točke obeh voditeljev naše države, je očitno, da bo ta čas za Slovence izjemno naporen in se bodo stvari kar naporno dogajale. Popolni Lunin mrk sporoča, da se bodo za krinko lepih besed in iskanja harmonije skrivale laži. Poglabljale se bodo težave s tujino. Tujina je lahko v odnosu z nami s figo v žepu.

Trije planeti v znamenju dvojčka naj bi nas naredili bolj komunikativne in družabne, toda ker njihov vladar upočasnjuje hitrost, bomo imeli pogosto občutek, da se nič ne odvije, ali pa da se odvije kar malo po svoje, ne kot smo načrtovali. Veliko se bo govorilo, manj naredilo.  Venerin kvadrat na Neptuna, ki se bo dogodil v četrtek, samo nadaljuje z bluzom, nejasnostmi, kaotičnim stanjem, ki smo ga čutili že konec prejšnjega tedna. V ljubezni se bo odkrilo več prevar, se bo govorilo o dvojih zgodbah, in se ne bomo znali odločiti za eno osebo, zmedeni bomo. Tudi na finančnem področju, ne kar zaupati, bo več prevarantov na delu.

Torej preko vikenda počivajte, če se le da na zraku, s pogledom na nekaj lepega in v družbi tistih, ki jih imate radi. Toda ne verjemite vsega kar boste slišali, prenesite kaos, nejasnost. To neko kaotično stanje lahko traja preko celega tedna, le da gre kasneje vedno bolj na raven odnosov in čustev. Veliko bo razdvojenosti, želeli si bomo stvari, ljudi, ki nam ne pripadajo in znamo iti preko meje za to. Pamet v glavo, vse napake se prej ali slej vrnejo k nam kot posledica. V tem kaotičnem času, ki ga bo popestrila še Luna z luninim mrkom, je pomembno, da smo notranje mirni, da odložimo vse večje in pomembnejše odločitve, da več počivamo.  Bodimo zavestni, da to kar se kaže, ni tudi to, kar je res. Če se bo zdelo, da se nič ne odvija po planih, je to čisto normalno za to obdobje.

Hvaležna Sergeji P. Traven za njene čudovite mandale. Tokrat z njeno pomočjo kličemo sonce.

Dogajanje na Astrološkem inštitutu:

12. in 13. 6. imamo vikend tečaj Karmične astrologije

10. in 11. 7. imamo vikend tečaj Karmične sinastrije

Oba tečaja nista le iskanje vzrokov sedanjih problemov v preteklih napakah, ampak tudi učenje, kako odvozlati klopčiče in kako se ne še globlje zapletati, včasih pa celo, kako neko svojo ujetost spremenitvi v svojo kvaliteto. Oba tečaja sta vsak zase izbirni modul tretjega letnika.

Svetovanje pri Mihaeli Malečkar:

možno se je naročiti na osebno svetovanje. Z vpogledom v astrološko karto se da marsikaj globlje razumeti in se bolje usmeriti, ter pripraviti tudi na to, kar pride.