Tedenski zvezdni utrinki, od 22.8.2020

Mihaela MalečkarTedenski zvezdni utrinki

Teden v zvezdah od 22. 8. dalje

Rastoča Luna nas potiska v nove začetke.  Vse do ponedeljka nekaj več strahu in občutka oviranosti, lahko pa tudi bolj hladno ozračje. Vedno več energije device nas budi iz počitniške naravnanosti leva v načrtovanje, red in delo, pa tudi pripravo na šolo in službo. Venerini težji aspekti budijo ljubezenske in čustvene rane, ter nas soočajo z nestabilno finančno realnostjo.

V soboto(22.8.)bo Sonce vstopilo v znamenje device in podprlo po njej že potujočega Merkurja z več usmerjenosti v delo, rabili bomo ustvariti red tako v našim mislih, kot v domačem in delavnem okolju, za učence in študente pa je to neke vrste ozaveščanje, da se je potrebno zopet dotakniti knjig. Študente budi k resnejšem pristopu k študiju, ostale učence pa vodi v pripravo za novo šolsko leto. Merkur v torek 25.8. tvori trigon na Urana potem pa vse do naslednje sobote aplicira v trigon z Jupitrom, kar je za študente, in drugo intelektualno delo zelo dober znak, saj se bodo učenci hitreje učili, bili logični, imeli več prebliskov in lažje predstavili svoje znanje učiteljem. Pri ostalem intelektualnem delu pa omenjeni trigoni prinašajo bistrost, zanimive ideje, in sposobnost svoje zamisli predstaviti tako, da se bo dalo druge navdušiti, da vas bodo drugi lažje razumeli.

Venera iz raka postopoma prehaja v opozicije s planeti v kozorogu, kar bo prinašalo veliko usklajevanja med zasebni in poslovnim, nekaj čustvenih ran, bolj se bo potrebno potruditi za harmonijo v odnosih, na finančnem področju pa se bo tudi potrebno zavedati, da ni toliko varnosti, kot bi si jo želeli, ali mogoče celo rabili za bolj mirno življenje. V torek 25.8. je prva taka opozicija, in nas bo soočala z realnostjo, da so naše želje in pričakovanja večja, kot so realne možnosti. Potrebno bo najti srednjo pot. V četrtek (27.8.) Venera tvori trigon z Neptunom, prinaša nekaj več idealizma, romantike in sentimentalnosti, vendar ne se je oklepati premočno, saj potuje iz tega trigona v opozicijo z dvema temačnima planetoma. Tako da če je nekaj predobro, da bi bilo res, najverjetneje tudi je.

Marsov kvadrat Saturn zna pohladiti vreme, ali pa prinašati ekstremne vremenske spremembe. Čeprav se ta kvadrat dovrši šele v ponedeljek 24.8., bomo njegov vpliv čutili preko celega vikenda. Kasneje pa Mars potuje v harmonijo z Luninimi vozli (eksaktno v četrtek 27.8.), kar nakazuje možnost skupnega dela, truda za neko družbeno, skupinsko korist.

Torej, vikend bo nekoliko napornejši. Bremena, teža, občutek ujetosti, nemoči, utrujenosti in podobne energije bodo v zraku. Tudi vreme se zavoljo vplivov lahko preko vikenda nekoliko pohladi. Vsaj tja do torka. Do torka moramo nositi svoj križ, se držati odgovornosti in paziti, da nas globoke zamere ne delajo preveč trde, hladne, ali celo agresivne. Torek prinaša razvedritev, nove ideje, nove poglede, več intelektualnega optimizma in konstruktivnih dogovorov. Finančno pa kliče k previdnosti, da se zapravlja glede na naše zmožnosti in ne prekomerno. V ljubezni pa bo okrog torka veliko pričakovanj, toda manj verjetnosti tudi srečnih razpletov teh pričakovanj. Srčna hrepenenja nas lahko odnašajo vse do četrtka, toda prej ali slej bo potrebno prilagoditi tako materialna kot srčna hrepenenja realnosti. Proti naslednji soboti bo več intelektualnih uspehov in bomo lažje drugim svoje zamisli predstavili.

Za Slovenske novice napisala Mihaela Malečkar.