Tedenski zvezdni utrinki od 23. 1. dalje.

Mihaela MalečkarTedenski zvezdni utrinki

Astrološko gledano smo še vedno v zelo napornem obdobju, tako da bo potrebno kar paziti nase, naše odnose in pa tudi na svoje psihično zdravje. Bližamo se polni luni, ki se bo dogodila v četrtek 28.1., in povezala že tako skregane planete iz bika in vodnarja, kar prinaša upor, trmo in vremenske tegobe, ter hkrati izpostavila Neptuna in Lunine vozle in prinesla kaos ljudstvu, in ranljivost in negotovost.

V soboto 23.1. se dogodi Marsov kvadrat na Jupitra, s katerim Mars zaključi spodbujanje in podaljševanje delovanja kvadrata Jupitra in Urana, kot neko trdo bitko za pravice in svoboščine, ki je v določenih segmentih nepravna, nepoštena ali kaj podobnega. V soboto je tudi Venerin sekstil na Neptuna, zaradi česar bomo bolj hrepeneli po lepem, ljubezni, in imeli malo več ustvarjalnega navdiha. Ohladitev, ali samo dodatno breme prihaja s konjunkcijo Sonca in Saturna, ki se bo dogodila v nedeljo. Lahko pa ta konjunkcija dodaja občutek obremenjenosti, oviranosti in da se nas pretrdo vodi. V torek 26.1. bo Sonce v kvadratu z Uranom, kar prinaša strese in napetosti in upornost nadrejenim, želja po osvoboditvi, spremembi se bo stopnjevala. V torek pa se bo dogodil tudi kvadrat Neptuna na Lunine vozle, o čemer sedaj govorim že kar nekaj časa, ker je bil ta kvadrat dolgo časa v orbisu, torej dolgo časa deloval na ljudstvo. Povezan je tako z virusom, kot cepivi, pa z zdravjem in zdravstvenim sistemom, ter psihično preobčutljivostjo. Vedno ko se počasni planet veže na Lunina vozla s svojo naravo vznemirja maso ljudi. Tokrat pa ker je vezano vse skupaj še na našo slovensko Luno, je vezano tako na naš narod, kot tudi na našo ranljivost, pa tudi naše zdravstvo (ker je Luna v 12. hiši). Dva dni pred polno luno, ki pa je tudi sama zelo stresna, in sta preko kotov njene karte ponovno izpostavljena tako Lunina vozla, kot Neptun, je očitno, da se bo dogodilo nekaj vezano na zdravje, cepiva, kar bo vse nas naredilo ranljive. Po drugi strani sama polna luna v četrtek 28.1. povezuje fiksne kvadrate iz bika in vodnarja, in prinaša močno trenje in željo po spremembi, ki je lahko na nek način zelo glasna, neugnana, divja, težje obvladljiva. Luna je v enajsti hiši skupnosti, parlamenta, nevladnih organizacij, množice in vidi se, da se vname močna uporna in jezna reakcija, ki je spodbujena zaradi odločitev glede šolanja in šolstva. Veliki pritiski povezani s šolstvom bodo samo naraščali. Deveta hiša, ker sta eksplozivna Mars in Uran, pa poleg napetosti vezanih na šolstvo in pravo, lahko govori tudi o napetostih, izbruhih, agresiji nekje v tujini, ki se nas na nek posreden način dotika. Nemir v človeštvu se bo težko pohladil, umiril. V četrtek 28.1. bo poleg vsega še Venerina konjunkcija s Plutonom, prinaša pritiske na finančno področje, pa tudi v čustvenem pogledu več bolečine. Glede na to, da se v karti polne lune dogodi ravno v peti hiši, hiši otrok, nas lahko presenetijo določene zgodbe vezane na otroke, ki trpijo v teh napornih časih. Merkur se ves čas po malo upočasnjuje in se konec tedna tudi ustavi. Tako bo poleg ranljivosti in nemira, še občutek, da se vse ustavlja in da je potrebno ponovno stvari premisliti, jih ponovno dati v neko novo bolj pošteno, bolj realno, bolj prilagojeno shemo.

Proti koncu meseca se bodo problemi zgoščali. Občutek ranljivosti, kaosa, občutek, da stvari ne funkcionirajo in tudi slaba zdravstvena slika, pa seveda skrb glede cepiva, vse to nas bo delalo dokaj občutljive. Hkrati pa se krepi potreba po uporu, sploh uporu vezanim na odločitve glede šolstva. Tu se lahko vname prav hud boj. Tako je, če govorimo o našem področju. Iz tujine pa bodo prihajale precej neprijetne novice, naporne, agresivne in podobno. Kako ostati normalen pod vsemi temi pritiski. Vsakič znova najti središče v sebi, se vračati vase, in se odklapljati od tistih ljudi, ki dodajajo k drami in nemiru. Ostati notranje trden in miren, je nujno, da nas ne potegne premočno v družbeno in nosi kot deroča reka v neželeno smer. Bo minilo.