Tedenski zvezdni utrinki od 25. 12. 2021 dalje.

Mihaela MalečkarTedenski zvezdni utrinki

Sonce je v kozorogu in najdaljša noč je že za nami, dan bo pikico po pikico daljši, in z njim bo več tudi upanja, veselja in zadovoljstva.

Od nedelje (27. 12.) dalje pa se energije umirjajo, harmonizirajo. Nedelja s sekstilom Merkurja in Neptuna prebuja poete v nas, nas dela v komunikaciji in izražanju bolj dušne, omogoča vpoglede in budi intuicijo. Lažje pa se bomo  odklopili in prepustili. Vse do srede (29.12) pa bomo čutili kreativno noto konjunkcije Merkurja in Venere, lažje bomo spretni z rokami, bolj fini in prijazni z besedami, spodbujena bo potreba po druženju, več bo umetniških talentov in bolj nas bo razveselilo petje.

Jupitrov prehod v ribe pa dejansko obljublja vsem nam boljše čase. Že mogoče, da bo sprva, tam do začetka januarja tudi več vlage, dežja, snega, vendar nas bo ta vpliv sprostil, budil upanje, prinašal sprejemanje različnih pogledov, več sočutja,  nosil dvig na ravni zavedanja, z njim pa pride novo upanje in ponovno več entuziazma.

V četrtek (30.12.) bom pridni, delavni. Dan je modro izkoristiti za športno aktivnost, ali za kako drugačno fizično aktivnost. Marsov sekstil s Saturnom nas poziva, da nase sprejmemo odgovornost.   Ta isti dan pa bomo imeli prvo konjunkcijo Merkurja in Plutona, ki se bo na začetku naslednjega leta še dvakrat ponovila. Pazimo na ljudi, da jih črne misli ne odpeljejo predaleč. Pazimo pa tudi nase, da spregledamo varljivost sumničavih in temnih misli, da spregledamo varljivost manipulativnih besed nekaterih in da ohranjamo pozitivno naravnanost ne glede na kar koli. Nujna  je previdnost na cesti.

V četrtek (31. 12.) bo Luna v strelcu, približuje se trigon Sonca in Urana, tako bomo na silvestrovo dokaj nemirni, željni svobode, odprtosti, akcije. Čeprav bomo pred mlajem, kar naznanja niso raven energije, bo želja po tem, da se nam nekaj zgodi, dogaja, zelo velika. Najbolje jo bodo odnesli tisti, ki so na potovanju, v tujini, toda tudi mi, ki ostajamo doma, si najdimo radost, vznemirjenje. Več se bo pokalo, več bo raket, potreba po temu, da se odrine vse staro in se odpre novemu, pozitivnejšemu nas bo gnala v bolj radostno in divje silvestrovanje.

Če povzamem, vikend bo nosil še nekaj teče na ravni čustev, pritiskal na odnose, ter finančno področje, pa tudi na občutek lastne vrednosti. Ter nas čaral s prepovedanimi željami. Kasneje pa se teden obrne prav lepo. Več bo navdiha, več želje po ustvarjanju, ljudje bolj prijazni. V sredo pa lahko prav nazdravimo, saj se rojeva novo upanje in obljubljajo boljši časi. V četrtek pazimo na svoje misli, da ne potonejo v črnogledost, temačnost, ali pa da ne zaupamo manipulaciji nekaterih. Silvestrovo pa bo videti živahno, če bomo hoteli biti lenobno pri miru, lahko postanemo nemirni. Ker smo pred mlajem, je prav, da si nekoliko spočijemo in si vzamemo v teh dneh tudi več časa za premislek, razmislek, spuščanje vsega, kar nam ne služi več.