Tedenski zvezdni utrinki od 25. 4. dalje

Mihaela MalečkarTedenski zvezdni utrinki

Dobro jutro, obilo zdravja in vznemirljiv teden!

Mlada luna nas poriva v delovanje, v sebi nosi zakodirano potrebo po osvoboditvi. Plutonov sobotni (25.4.) obrat nazaj ter Lunina vozla na kritičnih stopinjah še zadnja dva tedna, preden se premakneta v novo znamenje, in težki Merkurjevi aspekti nakazujejo, da obdobje pred nami ne bo najbolj enostavno. Pravzaprav je treba zdržati samo še ta dva tedna, saj  5.maja Lunina vozla zapuščata opozicijo kozorog/rak in od takrat dalje bo izolacija tudi za marsikoga preteklost. Največ težav v tem obdobju nam bo delal Merkur, misel in beseda.

V soboto (25.4.) Merkur iz ostrega in direktnega ovna kvadrira Plutona, ki stoji v znamenju prastare zamere, da bi se še isti dan zvečer obrnil nazaj, kar lahko prinaša zlobne misli in besede, zlobna natolcevanja, polna zamer, potrebo po manipuliranju z besedami, da bi s tem nekoga očrnili, oblatili in umazali. Za tem kvadratom je jezna, maščevalna, lahko tudi zlobna naravnanost. Vem, da se manj vozimo po cesti, toda ta kvadrat daje tudi smrti na cesti in nas kliče, da smo nekoliko bolj previdni. Ker Merkur iz kvadrata s tem stacionarnim Plutonom  aplicira v kvadrat z Jupitrom, ki bo eksakten zgodaj zjutraj v nedeljo (26.4.), bo zlobi dodano še pretiravanje in poveličevanje. Pazimo, kaj razmišljamo, po drugi strani  pa se pripravimo, da bo več grdih besed tudi s strani ljudi okrog nas. Seveda pa taisti aspekt lahko nosi naporne informacije, ki jih bo težko pogoltniti, ne vsega verjeti, ker zna biti informacija močno prenapihnjena.

V nedeljo (26.4.) Sončeva konjunkcija z Uranom obljublja preboj, moč, da se na svoj poseben, originalen način izrazimo, pridemo do cilja, hkrati pa nakazuje moč osvobajanja – glede na pozicijo v biku bi rekla, da je ta osvoboditev vezana na finančno področje, ekonomijo.

V ponedeljek (27.4.) bo Merkur večji del dneva na 29 stopinji, tako bo več intuicije, toda dan ni primeren za pomembnejše odločitve. Zvečer Merkur vstopi v bika, kjer bo tvoril medsebojno recepcijo z Venero, kar govori, da bo več prijaznega govora, besedne ustvarjalnosti, glasovne harmonije in ročnih spretnosti v naslednjih tednih. Prvi aspekt Merkurja v noči na torek je harmonična vez z vozli, tako so v ponedeljek zvečer možni pogovori, ki nas nekoliko bolj povežejo, še najbolj z našimi družinskimi člani.

V torek (28.4.) zvečer  se Merkur s kvadratom veže na Saturna, kar doda nekaj skrbi, strahov in dvomov, omejuje pa nas lahko tudi trdovratno trmasto vztrajanje pri svojih prepričanih, celo na lastno škodo. Kasneje sledi dolga Merkurjeva aplikacija v konjunkcijo z Uranom, ki samo še bolj potrjuje obljubo mlaja, da v tem Luninem mesecu prihaja ekonomska osvoboditev. Konjunkcija bo eksaktna v petek (1.5.) zgodaj zjutraj. Vse nam bo zopet dišalo po svobodi, vedno bolj jo bomo čutili in se zavedali, da prihaja.

Prvi krajec, ki se dogodi v četrtek (30.4.) v poznih večernih urah, ima v sebi zakodirano to konjunkcijo, s čimer je njeno sporočilo že bolj jasno. Osvobajamo se, podobno govori tudi ascendent v strelcu karte prvega krajca, pa tudi Luna v levu.

Po težki soboti temnih misli, temnih novic, maščevalnih besed, pretiravanja in drame sledi osvoboditev, še nekaj malo skrbi v torek, kasneje pa vedno bolj jasno spoznanje, da gremo naprej.