Tedenski zvezdni utrinki od 25. 7. dalje.

Mihaela MalečkarTedenski zvezdni utrinki

Počasi se Luna manjša in vse do četrtka 28. 7, ko bo mlaj, prav izginja. To niso časi za nove začetke, pa če bomo še tako močno čutili, da bi nekaj novega porinili v akcijo, se ustavimo, pripravimo, premislimo, od 28. 7. dalje, bo vedno več priložnosti, da vse to, kar sedaj pripravljamo tudi uresničimo. Jupiter se obrača nazaj, njegovo ustavljanje nam lahko vzame nekaj zaleta, obrat nazaj, ki se bo ravno tako dogodil v četrtek, pa nakazuje mesece, ko se bomo morali vračati po že uhojenih poteh in ponovno premisliti svoje načrte, zaupanje, in pa tudi finančno področje. Od nas se zahteva, da vsaj malo opustimo zunanje materialne cilje, in pogledamo v zakulisje, v notranjost, kje so naše motivacije našim ciljem, kaj je tisto, kar je v ozadju delovanja. Obrat navznoter je nujen, pa hkrati tudi koristen.

Vikend z Luno v dvojčkih bo živahen. Težko se bomo umirili, veliko si bomo imeli za povedati, marsikatera zanimiva spoznanja se bodo rodila v nas, saj se v soboto 23. Merkur veže v trigon z Jupitrom. Kljub vsemu pa bo nekaj tudi nemira, in je potrebno paziti na cesti, saj Merkur iz omenjenega trigona potuje v kvadrat z Marsom, ki se bo dogodil šele v torek 26. 7., vendar ga bomo čutili tudi že v nedeljo in tudi v ponedeljek. Ta vpliv nas bo delal trmaste v svojih prepričanjih, prepirljive in nemire. Dobro je ta nemir vložiti v neko natančno delo z rokami. Ponedeljkov, 25. 7., kvadrat Venere z Jupitrom ne bo zmanjševal napetosti, dodal bo prevelike želje in pričakovanja, zapravljivost, v odnosih pa pomanjkanje zaupanja in izsiljevanje svojega.

V sredo 27. 7. je pomembno, da se med seboj pogovarjamo, kajti pogovori bodo pomagali zdraviti naše rane.  Četrtkov mlaj je temeljno optimističen, napoveduje lepo vreme in novo upanje, poriv za uresničevanje svojega poslanstva. Toda v njem je skrit tudi kvadrat Merkurja in Urana, to lahko prinese več vetra na ta dan, lahko pa nas naredi izjemno nemirne zaradi preobilja misli, ker gre za fiksen kvadrat pa tudi neprilagodljive in odprte misli drugih ljudi. Živčno in trmasto vztrajanje pri svojem in nesposobnost slišati še koga drugega.

V petek 28. 7. se Merkur negativno veže na vozla in prinaša izzive usklajevanja dveh nasprotij, bilo bi nujno prisluhniti obem stranem.

Torej, če povzamem, po vznemirljivi soboti, nekaj bolj napetih dni. Ko nam bodo misli delale sto na uro, bomo težje slišali ideje, predstave, vidike drugih ljudi, in je potrebna previdnost na cesti, saj bomo prepogosto v svojih misli, idejah, vznemirjenih in premalo tu in zdaj. Jupitrovo obračanje nam lahko prinese kak skomin glede finančnega področja, ali kak dvom in strah, da bi se naše sanje uresničile. Le pogumno dalje, samo malo več časa potrebujejo in mi moramo v tem dozoreti. Mlada Luna, prinaša streznitev, kar se tiče naše države. Toda temeljno pa kar spodbuden lunin mesec. Toda ker potujemo h konjunkciji Marsa, Urana n Severnega vozla, se napetosti še ne bodo dokončno pomirile, vztrajajo lahko vsaj do 1. 8. .