Tedenski zvezdni utrinki od 27.2. dalje.

Mihaela MalečkarTedenski zvezdni utrinki

Dobro jutro in lep teden!

Polna luna, ki se bo dogodila v soboto 27.2., sprva prinaša na plan pritisk vladajočih in močan potisk v določeno smer gibanja, v konkretno delovanje. Hkrati pa je ta polna luna le vezana harmonično na Urana in je s tem znak osvoboditve, sproščanja omejitev. Harmonična vez Jupitra z osjo Luninih vozlov nakazuje spravo, povezovanje, skupne pogovore in dogovore, ki so očitno konstruktivni.

V torek 2.3. pa se z osjo Luninih vozlov lepo poveže tudi Merkur, kar je še dodaten znak za harmonijo, konsenz, dogovor, pogovor in usklajevanje nasprotij. Tendenca dogovarjanja ostaja vse do petka 5.3.

V sredo 3.3. se Venera s sekstilom veže na Urana, in prinaša prijetne energije pomladne vznemirjenosti, kreativnega navdiha, in večo potrebo po zanimivih odnosih. Čas bo za igro in spontanost.

Do četrtka 4.3. bo nekoliko manj fizične energije in borbenosti, saj se bo Mars potepal na koncu znamenja bika, kjer se res ne počuti dobro, zaradi tega smo lahko pravi lenivci, lenobe in uživači ter bo za vsak fizični podvig potrebno vložiti toliko več volje, kot običajno. Četrtkov 4.3. prehod Marsa v znamenje dvojčka pa prinaša veliko bolj prožno, dinamično, gibko energijo. Ko bo težje biti pri miru, kot v akciji. Ves čas Marsovega potovanja po dvojčkih nas bo v šport, in delo potiskala nemirna energija, okrepljene bodo naše ročne spretnosti, hitreje bomo sukali jezik in tapkali po tipkovnici, preprosto moralo se nam bo dogajati. Marsova harmonija s Saturnom in Jupitrom, bo samo že dodaten pozitiven potisk k temu, da se privede vse te mnogotere dejavnosti tudi do cilja. Mars bo v dvojčkih vse do 24.4.

Za zaključek obdobja pa nas čaka še petkova tretja Merkurjeva konjunkcija z Jupitrom, ki je znanilka pozitivnih novic in pa tudi združitev vladarjev Južnega in Severnega Luninega vozla, znak združitve nasprotij, združitve nasprotnih mnenj in povezovanje za nek skupni, idealni boljši svet. Konjunkcija vozlov pa je vedno tudi velik in pomemben dušni moment, ki obljublja veliko več priložnost za preseganje notranjih nasprotij, notranje dvojnosti in rojstvo celovitosti, enosti. V petek 5.3.  bo Sonce tvorilo kvadrat z osjo Luninih vozlov, kar lahko prinaša nekaj neravnotežja pri vodenju tako družbeno, kot osebno, se počutimo, da so vodje nekoliko preoblastni, ali pa obratno se sami znajdemo v vodstveni situaciji, ki je ne obvladamo najbolje in nas meče iz notranjega ravnotežja.

Torej, če povzamem, nas čaka prijeten teden. Vikend zaradi polne lune nekoliko bolj energičen, toda spodbujeni bomo za akcijo, delovanje, postavljanje stvari na svoje mesto, tako v zunanjem kot notranjem svetu. Ves teden se bomo znali povezovati, veliko enih idej se bo rojevalo v naših pogovorih, hkrati pa je v duhovnem pogledu veliko možnosti dvigniti na višjo raven, saj se nasprotja v nas povežejo v eno. V ponedeljek, torek in sredo znamo biti bolj na počasi, lenobno uživaški, toda že s četrtkom bo več fizične, pa tudi nervozne energije in volje za delo, gibanje, akcijo.

Hvaležna Sergeji P. Traven za njene čudovite mandale, tokratna nas veže z Jupitrom in spodbuja k zaupanju, veri in predaji.

V kolikor potrebujete vpogled in svetovanje, sem tu za vas kot astrolog svetovalec. Za vse, ki bi vstopili v naš proces izobraževanja in od laika postali astrolog je to mogoče z 3.3. 2021, za vabilo z vsemi pomembnimi informacijami se nam oglasite ali na sporočila, ali na info@mihaelamaleckar.si.