Tedenski zvezdni utrinki od 27. 3. dalje.

Mihaela MalečkarTedenski zvezdni utrinki

Polna luna v nedeljo 28. 3. nas bo potresala s temami vezanimi na zdravje. Njena pozicija v 12 hiši odpira za krajši čas zopet več možnosti ranljivosti in pa zdravstvenih težav, vendar je ves čas očiten tudi nadzor in sposobnost držati neke vrste ravnotežje. Lahko pa ta ista pozicija daje več pozornosti tudi na naše umetnike. Očitno bo potiskala, da se nekaj premakne naprej na ravni sprememb, novostih vezanih na zdravje in zdravljenje, odprla prostor tudi zdravljenju za bolj holističen pristop zdravju. V zadevah šole, mladih prihaja nekaj zmede, nejasnosti, zavajanj, lahko pa seveda gre tudi za to, da je zdravstvena ranljivost povezana s šolstvom. Ljudje pa bomo to polno luno čutili najmočneje na ravni odnosov. Možne so pomembne nove ljubezni, vendar ne brez ran in soočanj z lastno vrednostjo, življenje nas bo učilo, kako ne izgubiti svoje biti v odnosih.

Postopno padanje lune v začetku naslednjega tedna nas bo malo umirilo. Merkurjeva aplikacija k Neptunu vse do torka 30.3. prinaša zmeden um, prihajajo na dan napake in hkrati pa bo tudi več nevarnosti laži in v pozitivnem pa intuicije, le ta se bo krepila preko celega tedna, saj se Merkur v petek 2.4. harmonično veže na Plutona.

Venera v ovnu, po včerajšnji konjunkciji s Soncem tvori v nedeljo (28.3.) še konjunkcijo s Kironom, in nas uči o rani vezani na narcizem, kreativnost, ljubezen ali na družbeni ravni zelo javno pokaže rano vezano na umetnost in umetnike v teh težkih časih. Ker so te konjunkcije vpete v samo karto polne lune lahko tematika in problematika odzvanja vsaj še en teden, če ne dva. V torek 30.3 se Venera harmonično veže na Saturna, v sredo 31. 3. pa še na vozle. Saturn Venera in Lunina vozla v teh dneh ustvarjajo pol Davidove zvezde in prinašajo več harmonije, treznosti, kultiviranosti med ljudi. Nemir prejšnjega tedna se bo pohladil, in ljudje bomo zopet iskali skozi sodelovanje tudi več harmonije in dolgoročno konstruktivne poteze. Podobno kot Venera se tudi Sonce veže in tvori pol Davidove zvezde z Vozli in Saturnom, od srede 31.3. do petka 2.4. , tako je energija pozitivne in konstruktivne naravnanosti, ki hoče bolj načrtno, urjeno in premišljeno nositi več ravnotežja med nasprotujoče še toliko bolj prisotna.

Nemir prejšnjega tedna se bo ohladil. Tudi jeza ne bo več v teh razsežnostih, kot smo jo gledali prejšnji teden. Prišla bo neka tiha razsodnost, ki izhaja iz ranjenosti, ali zaradi ponovno strahu pred zdravstveno krizo, ali z zavestjo soočanja vseh tistih, ki so na nek način ovirani pri svojem delovanju in izražanju. Vikend zna biti še razburkan, močnejših čustev in predvsem neke srčne rane, nekdo ali nekaj kar imamo radi nas lahko prizadene. Toda ravno skozi to rano in krizo bomo kasneje z več premišljenosti gradili bolj strpne in nadzorovane odnose. Varni odnosi in načrtovanje prihodnosti, hladna trezna zavest težav, če se ne umirimo in delujemo po pravilih, nas bodo umirili in povezali. Razum nam ne bo delal najbolje, več bo zmedenosti, napak pa tudi laži, toda po drugi strani, če prisluhnemo notranjemu, se tam nekje v globini skrivajo resnice, ki nas bodo osvobajale.