Tedenski zvezdni utrinki, od 28. 11. dalje.

Mihaela MalečkarTedenski zvezdni utrinki

Postopoma vstopamo v obdobje mrkov in s tem prihajajo, kot najverjetneje sedaj še veste, v čas sprememb, premikov, stresov. V tem obdobju nas bo k spremembam silil delni Lunin mrk, ki bo dogodil v ponedeljek 30. 11. in lahko prinese še kako omejitev, ali kako drugače nosi bremena na družbeni ravni, prav tu v naših krajih. Hkrati pa lahko prihajajo na plan neke težke novice vezane na naše državnike, ali blatenje, ali kako drugače temačne skrivnosti.

Vikend  bo zaradi bližine Luninega mrka za marsikoga že naporen, v vrtiljaku sprememb. Kljub temu, pa Merkur na koncu škorpijona tvori spodbudne povezave s planeti v kozorogu, kar kljub neki temeljni temačnosti škorpijonsko kozorogovskih povezav, le prinaša ostrino razuma, sposobnost stvari dojeti, razumeti, v najgloblje temelje, do zadnje plasti, v najbolj zakrite skrivnosti. Na srečo bo Luna potovala po znamenju bika in bo tistim, ki jih Lunin mrk osebno ne dotika, nosila mir, potrpežljivost, stabilnost, torej lahko prav prijeten vikend.

V torek 1. 12. zvečer se Soncu v strelcu pridruži še Merkur, tako bo malo manj teme škorpijona, in vedno več upanja, zaupanja, vere in optimizma strelca. Kar zavestno se naravnajmo na praznično energijo, in se odločimo za pozitivno. Načičkajmo z lučkami naša stanovanja, krasimo s prazničnim vzdušjem naše domove. Prazniki okrog zimskega solsticija so na praktični ravni povezani s tem,  da lažje prenesemo te dolge noči in kratke dneve. In ker praznično vzdušje poleg lučk zahteva tudi druženje, naj nam ne bo težko poklicati ljudi, video klici pa nas bodo še toliko bolj povezovali. Vsaka luč v tej temi je opomin na svetlobo, ki pridobiva na moči po zimskem solsticiju.

Strastna, požrtvovalna in privlačna Venera v škorpijonu v tem obdobju ne tvori aspektov, se pa bliža trigonu z Neptunom in inkonjunkciji z Marsom, tako lahko proti koncu tega obdobja že čutimo veliko hrepenenje po zlitju in bo v zraku tudi več želja, več strasti.

Mars v ovnu  pridobiva na hitrosti, kar je seveda dober znak, da bomo tudi mi imeli vedno več energije in da se bodo omejitve postopoma sprostile, njegovo gibanje v svojem znamenju pa nam tudi naznanja vedno večjo vitalnost, odpornost in s tem vedno boljšo telesno pripravljenost na soočenje z zloglasnim virusom, torej sposobnost virus prenesti, se mu obraniti, in živeti dalje močnejši. O tem obetu sporočam že vsaj dva tedna, toda ja, Mars rabi svoj čas, da dobi na hitrosti in se potem ti obeti tudi uresničijo.

Torej, če povzamem. Lunin mrk prinaša posledice preteklosti in marsikoga sili v spremembe. Vse tja do 14. 12., ko bo še drugi mrk v tem obdobju mrkov, pa bo energija dokaj nemirna, veliko sprememb, manj stabilnosti, več občutka, da ni nič predvidljivo. Sončni mrk 14. 12. kljub vsemu prinaša svetlejšo energijo in moč nekaj spremeniti, izboljšati, rešiti. Zato kar spodbudno skozi dokaj naporne in nestabilne čase. Druga polovica decembra prinaša obrat energije in en drugi princip, način reševanja problemov.