Tedenski zvezdni utrinki od 28. 8. dalje.

Mihaela MalečkarTedenski zvezdni utrinki

Vikend z Luno v mirnem biku obljublja, da bomo delovali mirno premišljeno, praktično, znali uživati življenje, in kljub temu, da se šola že zelo zelo bliža ohraniti zadovoljstvo in nekaj počitniškega ritma in občutka. V nedeljo 29. Sonce kvadrira os Luninih vozlov, tako se bomo nekateri soočali s težavo vodenja ljudi, drugi pa s problemom samozavesti in iskali zdravo ravnotežje med lastnim in tujimi cilji. Merkur na koncu znamenja nam bo omogočal nekoliko bolj zrel pogled.

V ponedeljek 30. Merkur vstopi v znamenje tehtnice, ker se bo mudil zelo dolgo, vse do začetka novembra, saj se konec septembra obrača nazaj in s tem podaljša potovanje po tem znamenju. S tem premikom  bomo tudi mi manj usmerjeni na vsako malenkost, delo in red, in vedno bolj na harmonijo, odnose in povezovanje. Ko bo potoval preko tehtnice bo trikrat vezan s trigonom na Jupiter in kvadratom na Plutona in tako bomo potisnjeni v odločitev, ali se bomo pustili zmanipulirati, potisniti do dna s težkimi mislimi, ali pa se dvignili nad obzorje in s ptičje perspektive ohranili tudi optimizem.  Prvi krajec, ki se bo dogodil v ponedeljek 30. 8. obljublja spodbuden začetek šole, brez nekih hudih omejitev in težav. Vreme pa je v začetku tedna lahko nekoliko hladnejše.

V torek 31. 8. popoldan Luna aktivira opozicijo Marsa in Neptuna, ki bo eksaktna v četrtek 2.9. zvečer, in prinaša nekaj dni ko bomo energijsko bolj na dnu, lenobni, hkrati pa moramo paziti, da nas nekdo ne manipulira, zavaja, ali to isto počnemo mi z drugimi. Vsekakor se bo treba organizirati, narediti načrt in slediti poti, ker drugače bomo kot sem rekla lenobni, ali pa na vse strani, ne dovolj fokusirani na eno stvar na enkrat. Ker je pri tem Luna še padajoča in se primika proti mlaju bo še toliko več utrujenosti, počasnosti, in se bo zdelo, da ni pravega poriva za nič. V takih dneh nam pride prav rutina, disciplina, nič ne smemo na novo začeti, lahko pa se na nove začetke pripravljamo. No ja nujno pa je tudi počivati in se ozirati navznoter, ter poskusiti razumeti, kaj je potrebno spustiti in čemu se tu pred mlajem odpreti.

V petek 3.9. se Merkur poveže z osjo Luninih vozlov in tako bomo ljudje hitreje našli spravo, se znali z besedami uskladiti, povezati, se razumeti.

Torej, po mirnem in treznem vikendu, ko se bo treba paziti le pretiranih ego izpadov, sledi postopno padanje energije in tam od torka pa do četrtka smo lahko precej izčrpani, ali pa samo zelo lenobni in težko osredotočeni na svoje delo. Le umetniki ste lahko ravno v teh dneh gnani v delo, ustvarjanje. V petek je videti veliko možnosti za spravo, pogovore in usklajevanje. Petkove večerne ure pa obljubljajo tudi priložnosti za veselje in zabavo.

hvaležna Sergeji P. Traven za njeno čudovito mandalo, ki nam pomaga osvoboditi se preteklosti.

Dogajanje na Astrološkem inštitutu:

september:

3.9. tečaj Astrološke sinteze

18. in 19. 9. vikend tečaj karmične astrologije

oktober trije uvodni tečaji:

25. 10. v Postojni

26.10. Slovenska Bistrica

30.10. Ljubljana

več informacij za vpis v našo šolo dobite na telefonski 031-255-619 ali preko maila info@mihaelamalečkar.si