Tedenski zvezdni utrinki od 3.10. 2020 dalje.

Mihaela MalečkarTedenski zvezdni utrinki

Teden v zvezdah od 3. 10. 2020

Napetosti ne bodo kar popustile. V soboto 3. 10.  bo paralela Jupitra in Plutona, njen vpliv se čuti že kar nekaj časa in bo barval energijo prvih tednov oktobra. Deluje najbolj na finančno področje, prinaša krizo, skrbi. Pritiska in duši navdih, optimizem, vero v pozitivno prihodnost. Stacionarni Pluton se v soboto veže z inkonjunkcijo na severni Lunin vozel, in prinaša svetovno nekoliko bolj naporno krizo. Tako da bo vikend, kljub potovanju Lune po mirnem biku, družbeno še vedno zelo naporen. Na zasebni ravni pa lahko najdemo nekaj miru v svojim varnih svetovih, ob dobrih hrani in slastni pijači.

V sredo bo Merkur tvoril svoj prvo opozicijo z Uranom, klical, da na stvari pogledamo nekoliko bolj sodobno, logično, drugače, vendar nas s preobiljem misli lahko dela tudi nekoliko bolj nevrotične, živčne.

Proti koncu tedna pa se bo stopnjevala napetost, jeza, sovražnost, ki lahko sem pa tja meji prav na maščevalnost. Pri tem se moramo imeti pod nadzorom, ker lahko s svojo strupeno bojevitostjo rušimo v temelju čisto konstruktivne odnose. V petek 9.10. se Mars ponovno sreča v kvadrat s Plutonom in nemira, sovraštva in napetosti bo v svetu več. Mars pomeni akcija, borba, ker je retrograden se lahko borimo nekaj za nazaj, toda Pluton je vztrajnost, temačnost, karizmatičnost, vendar tudi nekompromisni in maščevalni del naše narave, skupaj v kvadratu lahko ustvarita precej destruktivno energijo, ki je lahko ali seksualno napadalna, ali maščevalna, precej nezavedna in temačna. Če jo poskusimo izkoristiti zavestno, se moramo na ravni telesa preobremeniti, ali z intenzivno športno vadbo, ali s konkretnim fizičnim delom, naporom. Na duhovni in čustveni ravni bo soočanje s tem delom sebe izziv, saj bomo težje videli stvari kot so, ohranjali mir. Poskusimo občutiti to energijo in se zavestno odločiti za katero delo, akcijo, jo bomo uporabili. Najpomembneje je, da ne reagiramo spontano in da podvomimo v svoj občutek ogroženosti, saj najverjetneje ne bo ogroženost tako velika, kot jo bomo mi čutili. Ker se omenjeni kvadrat veže s poldrugima kvadratoma na Venero bo zelo ovirana harmonija. Zmanjšan bo občutek sreče in zadovoljstva. Večja verjetnost tudi posilstev in drugih seksualnih zlorab.

Torej, nič kaj prijetni vplivi niso pred nami. Ker smo konstantno dani pred izzive soočanja s svojimi senčnimi deli, je pritisk  tako velik, da nas sem pa tja odnese iz ravnotežja. Vikend bo družbeno naporen, kar lahko nosi pritisk tudi na zasebno raven. Proti koncu tedna bo več  nesoglasji in bo naraščala energija maščevalnosti in jeze. Če vso to intenzivno energijo izkoristimo za delo, šport, strast, borbo, bomo s tem naredili najmanj škode. Naučiti se videti tudi te primitivne in reaktivne vidike naše narave, je nujno, v kolikor želimo večjo osebnostno integriteto. Če ne vidimo, ne bomo znali spremeniti, ne bomo znali voditi.