Tedenski zvezdni utrinki od 3.5. dalje.

Mihaela MalečkarTedenski zvezdni utrinki

V ponedeljek 3.5., se dogodi zadnji krajec, in to v povezavi z  mundanim kvadratom Saturna in Urana, ki ga bomo vedno bolj čutili in bo imel višek moči sredi junija. Omenjen krajec s Saturnom in Uranom, bo prinašal težave z vremenom, družbene upore in napetosti, hkrati pa bo vedno bolj ozavestil tudi finančne težave, ki so posledica zdravstvene krize v kateri smo se znašli.

Od ponedeljkovega večera dalje bomo vstopili v zadnjo lunino fazo in se premikali proti mlaju in s tem bo energije vsak dan manj, bomo pa vedno bolj obrnjeni navznoter in v pripravljenosti na nov začetek, ki se dogodi z novim Luninim mesecem (11.5.). Pred mlajem, pa bosta kljub vsemu tako Merkur, kot Venera zapustila počasnega bika in vstopila v igrivega dvojčka, tako da kljub zaključevanju ne bomo statični.

V torek 4.5. vstopi Merkur v znamenje dvojčka, kjer bo sedaj zelo dolgo, saj se bo v znamenju dvojčka tudi obračal. Ta prehod prinaša novo energijo, družabnost, odprtost in potrebo razumeti, povedati, prenesti, se premikati. Prehod počasi obljublja spremembo iz pasivne uživaške energije bika v vedno bolj igrivo in zabavno, mladostno energijo dvojčka.

Venera iz zadnjih stopinj bika ustvarja zanimive aspekte. V ponedeljek ponoči 3.5. se je povezala v harmonijo z Neptunom in nam kljub temeljno napornim dnevom, prinesla nekaj tudi želje po užitku, harmoniji, ljubezni. Njen trigon na Plutona, ki se bo dogodil v četrtek 6.5. je pa sploh nekaj posebnega, saj bo takrat Venera na zvezdi Algol iz Perzeja, in nas bo seksualna energija prav nosila, čeprav ustvarjala veliko strasti in privlačnosti, bo po drugi strani nosila na plan marsikaj skritega, zakritega, potlačenega, divjega in neobvladanega v naši naravi. Venera iz tigona s Plutonom potuje v kvadrat z Jupitrom, tako nas bodo strasti vodile preko moralnih pravil, v pretiravanje, dramo, hedonizem ali pa v čisto preprosto zapravljanje.

V četrtek 6.5., se bo dogodil tudi mundani aspekt Kirona v harmoniji z osjo Luninih vozlov. Le ta bo prinašal na plan nova in nova spoznanja o holističnem pristopu zdravstvenih težav in o moči novih načinov zdravljenja. Odpirajo se moči, da se pozdravimo, in s tem pomagamo tudi drugim v naši bližini.

Torej, če povzamem, ponedeljek prinaša bremena, hlad, probleme. Toda že od torka dalje bomo nekoliko manj pasivni in če ne drugega nam bodo ponovno hitreje delali možgani. Na ravni želje, strasti, užitka, čutnega, pa nas bo še precej pomladno metalo in se bo zdelo, da smo prav ujeti v neko željo, bolj kot bomo ujeti, več drame bomo naredili. V pogledu zdravja nova odkritja in bolj holistični pristopi nosijo pozitivne rezultate.