Tedenski zvezdni utrinki od 3.5. dalje

Mihaela MalečkarTedenski zvezdni utrinki

Dobro jutro in lep teden!

Vse do četrtka Luna raste in s tem bo tudi več energije, proti četrtku pa tudi nekaj napetosti, okrog polne lune se bo spremenilo tudi vreme, bi rekla da bo vlažno in spremenljivo, muhasto vreme.

Nov teden pričenjamo precej zasanjani in začarani, saj se bo v ponedeljek (4. 5.) zgodaj zjutraj dogodil kvadrat Venere in Neptuna, ki budi srčna hrepenenja, toda hkrati izpostavi tudi čisto konkretne ovire na poti do te naše čarobne pravljice. Ker se Venera počasi ustavlja, ostaja v počasnem hodu kar dolgo v tej isti frustraciji hrepenenj in ovir, svoje želje se ne more oprijeti ali pa ugotovi, da to, kar si je želela, v resnici ni to kar potrebuje, ali pa da je ljudi, stvari videla drugačne, kot so, čemur vedno sledi razočaranje. Toda taisti dan v večernih in pozno večernih urah se nam vse sestavi, dobimo jasen uvid in rešitev za kakšen konkreten problem, čisto mogoče finančne narave, saj se konjunkcija Merkurja in Sonca dogodi v znamenju bika, ki predstavlja finance.

V torek (5. 5.) zna biti še prav prijetno in napetosti polne Lune ne bo še zelo  čutiti, toda sreda  (6. 5.) dan pred polno Luno že nosi nekaj bolj napetih čustev in nemira, vse to se lahko skrivoma kuha v nas.  Ker se takrat Lunina vozla odmakneta iz osi kozoroga in raka ter vstopita na os strelca in dvojčka, bo vsaj nekaj manj ujetosti v osebno in nekoliko več občutka svobode. Ta prehod pa tudi pove, da nas življenje ne bo več učilo o pravem ravnotežju med poslovnim in zasebnim, nazorom in občutkom za soljudi, ampak se bo ponovno učenje vršilo na ravni resnice in njenega prenosa ter visokih idealnih ciljev in konkretnih človeških vsakodnevnih zgodb.

V četrtek (7. 5.) petnajst pred eno popoldan se dogodi polna Luna v strastnem škorpijonu.  Sama kotnost Lunine opozicije s Soncem napoveduje veliko trenj med vlado in opozicijo, vendar bo na koncu vlada dobila vsaj navidezno trdnost in se potem ta trenja vsaj nekoliko umirijo, čeprav je Slovenija v tem času lahko tudi pod nekim zunanjim pritiskom, pritiskom držav ali sveta, Unije, nekaj sorodnega. Glede dolgov se tudi zna olepševati, toda bodimo realni, resnice ne bomo izvedeli. Na zasebni ravni bomo po eni strani nemiri in napeti, oziroma bo več sporov, zdelo se bo, da nekdo vsiljuje svoj prav tudi drugim. Kljub vsemu pa je v karto polne Lune vgraviran sekstil Merkurja in Neptuna, kar pomeni leporečenje, lahko pa spodbuja ustvarjalnost, daje navdih za poetično izražanje, krepi intuicijo. Čeprav sta s šesto hišo bolezni povezana kar dva tradicionalno naporna planeta, kar govori o skrbi in pritiskih na zdravstvo in zdravje, pa se pozitivna vez le – teh na polno Luno izkazuje kot znak zrelosti in pripravljenosti nekaj izboljšati, boljše narediti.

Začetek tedna kljub ljubezenskim hrepenenjem prinaša razsodnost, zaradi katere bomo lažje našli rešitve, sploh v finančnih zadevah. Okrog polne Lune bo nekaj več napetosti in trenj na politični ravni, pa tudi zasebno lahko iz nas izbruhajo strastna škorpijonska čustva.

tekst: Mihaela Malečkar