Tedenski zvezdni utrinki od 31. 10. dalje.

Mihaela MalečkarTedenski zvezdni utrinki

Nekoliko napornejši dnevi so pred nami. Astrološko gledano nam sobotni ščip prinese upor in jezo ljudstva, ter napetosti z vladajočimi. Naša vlada pa bo razdvojena med pritiski iz naše države, ter pritiski iz soseščine. Veliko napetosti bo v zraku.

Kljub vsemu pa nas polna luna, ki se dogodi v soboto 31. 10.  nečesa osvobodi, nekaj z njo gre stran. Toda ščip je blizu zvezde Hamal, ki nakazuje trmoglavost in bojevitost in samo še stopnjuje dejstvo Lunine konjunkcije z Uranom. Tako pride do osvobodite, vendar  ne brez jeze, napetosti in borbe. Zdelo se bo da se dogajajo tako hitre spremembe, da nam bo kar malo slabo od rotacij. V sami karti polne lune je videti, da se začenja večja borba med ljudmi in vladajočimi, da se tu napetost stopnjuje. Hkrati pa lahko vidimo, da je naša vlada deležna tudi kritike iz tujine. V takem rotirajočem času ni  druge, kot da iščemo stabilnost bolj v sebi, kot zunaj sebe. Poskusimo obvladovati nemir, in če je že potreba po uporu, naj bo ta kolikor toliko načrtovana, trezno premišljena in varna. Ne glede na različna prepričanja, ki jih ljudje imamo, je pomembno ohranjat odgovornost.

Venera v opoziciji s Kironom naznanja nekaj ran vezanih na lastno vrednost, ali čustveno področje, najmočneje v nedeljo 1.11. Samo potovanje Venere po tehtnici pa vseeno nakazuje, da si želimo več harmonije.

Najbolj zoprn vpliv tega obdobja je stacionarnost Merkurja v kvadratu s Saturnom, vse od nedelje 1.11. pa do petka 6. 11. bo Merkur v kvadratu s Saturnom, tako so možne zoprne novice, več skrbi in strahov, in predvsem en tak občutek, da smo zajeti v nekaj bolj temnega in težkega. Znajo biti te informacije vezane tudi na  Ameriko in njihove volitve. Najpomembnejše v tem času je, da ohranjamo pozitivno misel, da ne verjamemo vsemu, kar slišimo, pa tudi ne vsemu kar mislimo. Vem, da se zdi, da vam dajem čudne napotke, toda ko je Merkur tako dolgo v kvadratu s Saturnom, naš razum preprosto ne vidi situacijo kot je. Dodaja skrb, in strah, počrni in vidi samo kaj vse slabega se lahko iz tega izcimi.

Merkur se v torek 3. novembra obrača direktno, vendar je še vedno pri miru, tako ne pričakujmo kakih pomembnih rešitev na bolje v tem času. Pričakujemo pa lahko tudi, da bo nekaj z volitvami v Ameriki šlo narobe, ali samo, da se bo vse skupaj zavleklo veliko dlje, kot običajno.

Zdelo se bo, kot da ves svet čaka, kdo bo zmagal na volitvah v Ameriki in pa se nekje v ozadju čutilo, da je odločitev kdo bo zmagal zelo pomembna za ves svet in način kako se bodo stvari odvijalo v bližnji prihodnosti.

Na osebni ravni, pa tudi ti vplivi niso najenostavnejši. Zdelo se bo, da je vse na glavo in prevladoval bo občutek, da je vse negativno, da je vse kritika, lahko pa so spodbujeni tudi občutki krivde.

Torej, če želim razložiti obdobje pred nami, se sprva, torej v soboto, nakazuje skozi upornost, trmo, jezo, in veliko napetost med ljudstvom in avtoriteto. Dogodile se bodo velike spremembe, ki nam bodo vzele občutek stabilnosti in varnosti. Kasneje od nedelje pa vse do petka bo prevladovala bolj tiha energija, vendar bo na dnu le te, ali občutek krivde, ali strah in teža. Najdimo način da ohranjamo optimizem. Nič ni večno tudi ta občutenja ne bodo.