Tedenski zvezdni utrinki od 4. 12. 2021 dalje.

Mihaela MalečkarTedenski zvezdni utrinki

Teden v zvezdah od 4. 12. dalje

S soboto ( 4. 12.) se zaključuje obdobje mrkov, in počasi v stopamo v nekoliko bolj predvidljiv čas. Kako je mrk vplival na vsakega od nas je odvisno od tega, kam v vaši karti pade, kaj se bo pri nas zaključevalo in kaj začenjalo.

Venera je še vedno v kozorogu, in ker počasi upočasnjuje, bomo tudi mi v zadevah financ in na področju ljubezni nekoliko upočasnjevali, bili bolj previdni, premišljeni, trezni. Lahko se zalotimo, da razmišljamo o kakem preteklem odnosu, ali pa da se v nas počasi tiho spreminjajo čustva do ljubljene osebe. Ni več isto. Nek tih dvom se bo prikradel in zahteval dodaten premislek. Na finančnem področju pa bomo vedno bolj razmišljali o preteklih finančnih odločitvah in se bolj zavedali, da situacija ni najenostavnejša, da bo potrebno vse dobro premisliti, predelati in kasneje najti nek nov odnos do materialnega. Tudi ko gre za lastno vrednost, bo potreben premislek.

Sonce in Merkur se umikata stran od Južnega luninega vozla in s tem se tudi mi umikamo iz ujetosti. Več je optimizma, več bolj humornega in navdušenega pogleda v prihodnost. Vendar omenjena dvojica počasi prihajajo v kvadrat z Neptunom, tako bomo navdih iskali v kozarcu rujenega, ali drugih čarnih substancah in bežali iz konkretne realnosti. Omenjeni vplivi pa prinašajo več laži, zavajan in manipulacij. Bodimo previdni, da se sami ne znajdemo v laži, ali da naivno ne verjamemo besedam drugih. Najmočneje bomo energijo Merkurjevega kvadrata z Neptunom čutili v torek 7. 12.

Močan Mars v škorpijonu nas dela borbene in močne, da zmoremo se soočiti z vsako oviro in se ne damo, prenesemo, zmoremo. Vse do ponedeljka bo njegov sekstil s Plutonom ( s katerim je tudi v medsebojni recepciji) prinašal borbeno in trpežno energijo s katero bomo zmogli premakniti nepremakljivo in tudi same sebe poriniti naprej v novo. Toda ker se Mars iz omenjenega sekstila premakne v kvadrat z Jupitrom nas silna energija lahko vodi v ekstrem, ekstrem dela, ekstrem borbe, lahko pa je naša borba tudi nepoštena, nepravna, neetična. Torej, že prav da je v nas silna energija, toda ne smemo pozabiti, da ne grem preko mere, vsaka objestnost, vsaka grobost, vsaka nemoralnost ima svojo posledico. Imeti moč, imeti voljo, imeti borbenost, vse to je ok, dokler nas ne odnese iz ravnotežja.

Če povzamem, Luna od sobote zjutraj zopet raste in s tem bo več tudi naše energije, več priložnosti za nove začetke. Obdobje mrkov nas je hudo pretreslo, nas premikastilo, spustili smo, kar je bilo treba spustiti in sedaj bolj pogumni vstopamo v novo. Naj nas strelec s svojim entuziazmom ne odnese predaleč v idealizem in iluzije. Paziti pa moramo tudi, da nas bojeviti škorpijon ne odvede predaleč, tudi v objestnost, škodoželjnost, nemoralnost. Najdimo ravnotežje. Na področju ljubezni bomo nekoliko bolj zadržani in veliko predelovali. Finančno je modro ohraniti varčnost in previdnost.