Tedenski zvezdni utrinki od 4.7. dalje

Mihaela MalečkarTedenski zvezdni utrinki

Dobro jutro in lep teden vsem!

Precej naporni tedni so za nami, in z nedeljskim Luninim mrkom se vsaj za nekaj časa ustavlja psihični pritisk, s katerim smo se soočali, in prihaja nekaj tednov, ko ne bo vse tako grozno napeto in bomo lažje uživali v poletju, počitnicah in podobno.

Lunin mrk to nedeljo (5.7.), prinaša sedaj že vsaj en teden, če ne več pritiske na nas, in je za samo Slovenijo še najbolj naporen in zahteven od vseh dosedanjih mrkov. Vse te napetosti med levimi in desnimi, vsi ti strahovi, dvomi, skrbi, upori vse to lahko povezujemo z njim. Prebujene so določene rane vezane na našo deželo. Na zasebni ravni mrk deluje na vsakega posameznika nekoliko drugače, glede na to, kako močno in na kak način je povezan z natalno karto. V vsakem primeru pa se po tem mrku energije vsaj malo pomirijo in bo malo manj kaosa in nekaj več stabilnosti.

Od nedelje dalje Luna pada, kar pomeni, da se tudi mi  umirjamo, bomo bolj odprti za počitek, ali pa bolj pri volji stvari zaključevati, pripeljati do cilje, manj pa bo sveže energije za nove začetke. Aspektov v tem obdobju ne bo veliko. Merkur potuje še vedno nazaj in po raku, tako da smo še vedno v pomembnem obdobju predelovanja in ozaveščanja čustvenega. Njegov sredin (8.7.) kvadrat na Marsa v ovnu, pa nosi nekaj več napetosti, preostrih besed, pretirane hitrosti na cesti, premalo potrpljenja, paziti pa se je potrebno tudi nezgod. Marsovo potovanje po ovnu, je kljub omenjenemu kvadratu za enkrat še kar spodbudno. Njegova drzna in instinktivna energija nas kliče k delu, akciji, športu, in predvsem nas bo pogum gnal v nove in nepričakovane situacije. Sonce v raku v tem času nima aspektov, nas pa spodbuja da najdemo smisel in veselje v naših najbližjih odnosih, da tam posvetimo s toploto in ljubeznijo, da tja vložimo svojo energijo, kreativnost in radost. Venera je še vedno počasna, toda postopoma pridobiva na hitrosti. Njeno potovanje po istih stopinjah, po katerih je hodila že prej, nam sporoča, da je čas, da sedaj zreli še enkrat uvidimo svoje odnose in damo ljudem sedaj bolj zreli pravo mesto v našem svetu. Venerin poldrugikvadrat na Jupitra v sredo (8.7.), in njen četrtkov (9.7.) poldrugikvadrat na Plutona, tokrat že tretjič prinaša nekaj drame v odnose, vendar zaradi zrelosti, izkustva s to energijo, bomo hitreje zopet našli večjo stabilnost. Sedanje srčne rane so najpogosteje plod naše ranljivosti, otroških bolečin, ki se v odraslosti zrcalijo preko tistih odnosov, ki nam največ pomenijo. Tako bo že tretji sekstil Venere in Kirona prinesel še zadnjo priložnost, da kako tako rano predelamo, spustimo in gremo v nove odnose z manj magnetov za bolečine.

Torej, če povzamem, so najtežji dnevi že za nami. V soboto, pa tudi v nedeljo zjutraj in dopoldan bo še nekaj pritiskov, skrbi, naporov, toda že popoldan se bo energija sprostila. Z nedeljo izstopamo iz napornega obdobja sprememb, in vstopamo v nekoliko bolj počitniško vzdušje. V sredo bomo polni energije in zamisli, toda pazimo se prehitrih besed, prehitrih reakcij, pa tudi na cesti bo nujno več previdnosti. Srčne tegobe se znajo vrniti v sredo in četrtek, pogumno skozi bolečino, vse do petka bo možnosti, da se je osvobodimo več.

za Slovenske novice napisala Mihaela Malečkar.

foto: Katja Golob