Tedenski zvezdni utrinki od 2. 9. dalje.

Mihaela MalečkarTedenski zvezdni utrinki

Naši mali in mladi so zakorakali v šolske klopi in mi se vračamo na delo. Življenje bi rado steklo naprej, toda kako naj, če sta dva planeta na začetku tedna stacionarna, in še pet drugih nazaj. V tednu pred nami, se bo zdelo, da marsikaj stoji, da se ne premika, ne obrača, da ždi. Ker se obračata najslajša planeta zodiaka, ta počitek, ta zastoj, lahko nosi sladko energijo. Se bomo nekam zagledali in samo bili, užili trenutek.
Vikend z Luno v ovnu kljub vsem retrogradnim planetom ni modro preveč ždeti, jo je dobro izkoristiti za delo. Nemir ovna je treba sprostiti, spotiti, če ne drugega urejajmo vrtove, ali se podajmo s kolesom ali peš na pot, vsekakor bomo rabili gibanje, dinamiko, napor. Brez tega bomo zoprni, nezadovoljni, nemirni in tečni.
V ponedeljek 4. 9., se Venera ustavi da bi se obrnila naprej, in Jupiter bo na sredi svoje stacionarnosti, da bi se obrnil nazaj. Tako naj nam ne bo čudno, če se zdi, da se je nekaj ustavilo, obstalo, nas uči, se nam kaže. Pritisk stacionarnih planetov ni vedno samo negativen, včasih, sploh, če so pozitivno vezani na našo karto, lahko prinašajo tudi pomembne premika, obrate, nam nekaj pokažejo. Ponedeljek in torek bo Luna v biku, Venera pa zelo počasna, tako da res si vzemimo čas premisliti finančne stvari, nič se ne odločajmo, toda vidimo, izkušajmo, razumimo. V ponedeljek se ponovno srečata tudi Merkur in Jupiter v trigon, tako nam bo vedno bolj jasno, kaj moramo v času tokratne retrogradne poti Merkurja dojeti, razumeti, spoznati, rešiti za nazaj. Še najbolj nam bodo šli na roko intelektualni izzivi, ki se jih moramo ponovno lotiti, ali lotiti za nazaj.
V sredo 6. 9. bo Luna v dvojčkih, njen vladar Merkur nazaj, a v konjunkciji s Soncem. Lahko da bo kak zapletek na cesti, ali s telefoni in računalniki več, toda hkrati se nam bo marsikaj izjasnilo, in bomo veliko bolj razumeli, dojeli, kaj nas tokratna Merkurjeva retrogradnost uči. Dovolimo jasnini naj se nas dotakne, izkusimo jo v polnosti.
V četrtek 7. 9. o zadnji krajec v kvadratu z Merkurjem prinaša morje misli in idej, pa tudi nekaj nemirna in nepričakovanih sprememb. Napore vladajočih, a tudi že konkretne rezultate njihovega dela. V krajec je vpeta konjunkcija Merkurja in Sonca v trigonu z Jupitrom iz četrte v dvanajsto, se zdi, da bodo pozitivne novice vezane tudi na pretekle vremenske katastrofe, kaj vse je urejeno, možne pa so tudi novice o kakih novih finančnih prilivih, pomoči.
V petek 8. 9. se Sonce povezuje v tirgon z Jupitrom, obljublja pozitivno energijo, občutek zmage in uspeha, nekaj kar ni in ni steklo, se bo kar zgodilo, sprostilo, prineslo občutek zadovoljstva. Ker je v zemeljskih znamenjih, lahko s pridanostjo, delavnostjo pridemo do rezultatov.
Torej, naj se nam ne mudi v prihodnih dneh. Venera bo počasi stopicala naprej in na finančnem področju in v zadevah ljubezni, umetnosti, odnosov, se bodo stvari, ki so se pretekle mesece zapletale, počasi in previdno sestavljale spet nazaj. Kljub počasnem ritmu življenja, se nam bo v teh dneh marsikaj zjasnilo, možni so tudi uspehi zavoljo preteklega dela, večja verjetnost je, da se nam nasmehne sreča.

Dogajanje na Astrološkem inštitutu:
Vse do oktobra vpisujemo v našo šolo.
V jeseni nadaljujemo z dvema tečajema, Tehnike astrološkega predvidevanja in Razlaga rojstne karte.
9. 9. začenjamo z drugim modulom prvega letnika imenovanim Astrološka sinteza. Tečaj bo potekal v živo na Lavrici, pod taktirko Sabine Kolar.
23. in 24. september od 9h-13h bo vikend tečaj Kirona in Lilit, vodila bo Mihaela Malečkar
2. 10. začenjamo od začetka s prvim modulom prvega letnika imenovanim Uvod v astrologijo. Tečaj bo potekal preko Zooma, pod vodstvom Urške Osolnik.
11. 10. začnemo s Horarno astrologijo pod taktirko Mihaele Malečkar.
14. in 15. oktober vikend delavnica o Solarnih povratkih, pod vodstvom Berna Jurečiča.
21. oktober začnemo z Energijsko astrologijo, pod vodstvom Dubravke Oberžan.

Svetovanje pri Mihaeli Malečkar:

V septembru in oktobru so ponedeljki rezervirani za PROBONO svetovanju vsem, ki so utrpeli finančne izgube v naravni krizi julija in avgusta.
V naslednjem tednu je prost četrtkov termin (7. 9.) ob 10h. Teden kasneje pa v torek 12. 9. ob 10h, in v četrtek 14. 9. ob 17h. Naprej v septembru je prostih terminov več.
Cena ure svetovanja je 100 evrov, v tem času predelamo osnovne danosti 15 minut, pogled za dve leti naprej 30 minut, zadnjih 15 minut ali analiza odnosa, ali pa odgovori na konkretna vprašanja.
V pol ure, in v vrednosti 50 evrov, vam pokukam dva življenjska področja, tako osnovne danosti, kot to kar se kaže za dve leti naprej. Pol urni terin pa je moč izkoristiti tudi za pregled leta po meseci, ali za izbiro dobrega datuma za pričetek dejavnosti ali za analizo odnosa.