Tedenski zvezdni utrinki od 5. 6. 2022 dalje.

Mihaela MalečkarTedenski zvezdni utrinki

Pred nami je še en teden  z zelo malo aspektov (če izvzamemo Lunine aspekte), torej še en teden, ko ne bo veliko zunanjih spodbud, pa tudi ne ovir. In ker imamo kar štiri planete, poleg Saturna in Neptuna, še Venero in Marsa, v svojih znamenjih, lahko sledimo svoji želji, smo izjemno čutni in ustvarjalni in se pririnemo do želenih ciljev. Marsikaj bo v naših rokah. Rastoča Luna nas kliče k akciji, k doseganju želenih ciljev.

Vikend bo še naporen, Merkur bo skoraj nepremičen, Saturn pa čisto pri miru, tako da lahko ostaja tendenca črnih misli in negativnih novic preko vikenda. Luna v levu nas bo ta vikend klicala k igri, zabavi, odklopu, pa tudi k umetnosti, pa če gre za ustvarjanje, ali obisk umetniške prireditve.

Kasneje preko tedna se bo energija izboljševala. Strahovi in črne misli se bodo odmikale, in vedno bolj bomo začutili, da je življenje treba užiti, se ga veseliti.

V ponedeljek 6. 6. nam sekstil Sonca in Kirona omogoča, da se soočimo s svojo rano samozavesti ali lastne moči na zelo konstruktiven način, hkrati pa je to dan, ko imamo lahko velik korist od pomembnega zdravitelja, šamana, zdravnika. Več verjetnosti je smiselnih odločitev za naše zdravje.

Sonce kasneje nima več aspektov, tako ne bo nič ne spodbujalo ne oviralo doseganja naših ciljev. Njegova postavitev v dvojčka nam daje vedeti, da bomo do ciljev najlažje prihajali z iznajdljivostjo in preko komunikacije. Mars v ovnu je tudi brez aspektov v tem tednu, vendar nas s svojo pozicijo v domu navdaja z več fizične in prodorne energije, tako nas kliče k športni vadbi, fizičnem delu in podjetnim podvigom.

Merkur bo postopoma dobival na hitrosti in v petek 10. 6.  še zadnjič tvoril trigon na Plutona, in tako bomo tudi mi počasi, pikico za pikico lažje razmišljali, in usmerili svoj korak naprej in ne bomo več ujeti v preteklo. Bo pa omenjen trigon proti koncu delavnega tedna prinesel uvide iz globin, odkrili bomo skrivnosti vezane na finančne zadeve, na splošno nam bo težko kaj skriti, še najbolj temačne skrivnosti nam bodo dane, v teh dneh pa bomo tudi globlje in močneje z besedami vplivali na druge, ali bomo besede drugih vplivale na nas. To je idealni aspekt za odkrivanje lastnih psiholoških vzorcev in očiščevanje tistih, ki niso več koristni za nas.

Venera je v svojem domu, tako bomo znali bolj užiti življenje, ustvarjati harmonijo, biti privlačni, zaslužiti in prepoznati kaj je lepo. Približuje se Uranu, s katerim se bo srečala šele v nedeljo 12. 6. , vendar bomo vpliv konjunkcije čutili že prej. Konjunkcija nakazuje velike dvige kriptovalut, sploh tistih bolj poznanih. Splača se vam takoj po 12. 6. vsaj nekaj prodati, ker glede na to da gre Venera iz te konjunkcije v kvadrat z Saturnom, predvidevam, da se obeta manjši padec. Venera z Uranom nas dela mladostne, vesele, vznemirjenje, zaljubljene, električne in promovira svobodno ljubezen. Tako je še kako usklajena s parado ponosa, ki se bo dogodila 11. 6.

Če povzamem, počasi se vlečemo ven iz zoprnih novic, težkih  misli in strahov ter se vedno bolj odpiramo radosti poletja. Sedaj je čas za veselje, ljubezen, fizično akcijo in podjetnost, ne bo nam manjkalo globljih uvidov. Vse to se nam odpira, vendar, ker ne bo veliko zunanjih spodbud z aspekti, se moramo naravnati sami in se usmeriti v pozitivno.