Tedenski zvezdni utrinki od 6.2. 2021.

Mihaela MalečkarTedenski zvezdni utrinki

Luna vse do četrtka pada, njen osvetljen del se manjša, s tem pa tudi naša vitalna energija. Smo na koncu zelo težkega Luninega meseca, ki se je začel 13.1., in nas precej pritisnil in potisnil. Tako da so lahko ti zadnji dnevi pred novim mlajem še nekoliko naporni, toda hkrati bomo že od torka dalje čutili novo upanje, ki ga prinaša nov Lunin mesec. Saturnov sekstil na Kirona obljublja resen pristop zdravljenju in prinaša vedenje o tradicionalnih, prastarih holističnih načinih zdravljenja.

Vikend bo napornejši na področju odnosov, saj Venera iz sobotne 6.2. konjunkcije s Saturnom potuje v kvadrat z Uranom, ki se bo dogodil v nedeljo 7.2..  Nekateri odnosi bodo pod pritiskom, ohlajeni, ali pa tudi pod stresom, z občutkom, da bo potrebno nekaj spremeniti, želeli si bomo vznemirljivih odnosov, in se hoteli osvoboditi rutinskih in težkih.  Venerin sobotni 6.2. sekstil na Kirona vseeno sporoča, da nam lahko te bolečine omogočijo tudi rast in nov pogled. Venera v vodnarju in v medsebojni recepciji z Uranom vse do 25. 2. spodbuja potrebo po svobodi v odnosu, in željo po novih vznemirljivih odnosih. Nujno je, da v teh dneh damo dovolj svobode našim ljubim, da se bodo z veseljem vrnili nazaj k nam, bolj bomo pritiskali na njih  prej bo počilo.

V soboto 6.2. se Sonce harmonično veže na Lunina vozla in s tem bomo imeli veliko možnosti najti več jasnine pri videnju svojih dušnih ciljev, in pa ljudi, ki nam pri doseganju le teh pomagajo. V ponedeljek 8.2. se bosta srečala retrogradni Merkur in Sonce, in nam pokazala glavne teme Merkurjeve retrogradnosti, osvetlila določene stvari iz preteklosti, da bomo celoto dojeli bolj jasno.

V torek in sredo, bomo po eni strani, ker smo tik pred mlajem bolj utrujeni, in željni miru in premisleka. Modro je da si vzamemo čas za oboje. V četrtek pa je mlaj, in tokrat prav prijeten malaj, za Slovenijo v peti  hiši, ki pravi, da se bodo problematike vezane na otroke rešile tja do konca tega Luninega meseca. Toda že sam mlaj prinaša občutek osvobajanja, odpiranja, svobode. Mlaj se dogodi na zvezdi Sadalsuud iz ozvezdja vodnarja, ki jo imenujemo tudi srečna zvezda, in govori da se bomo znali sebe rešiti iz nevarnih situacij. V vsakem pogledu pa zvezda iz ozvezdja vodnarja prinaša nove uvide, razumevanje, znanja. Čeprav je še vedno pri nas v karti koten Neptun, in ki predstavlja problematike vezane na virus in na cepivo, pa kljub vsemu ostala karta ni videti tako zelo problematična. Pa Neptun je podrt z Marsom, tako da je očitno, da se bo s temi problematikami mirneje srečevalo. Ker je v karto mlaja ukodirana tudi eksaktna konjunkcija Venere in Jupitra se res zdi, da novi mlaj prinaša prijetnejše energije, ker je v peti hiši so prijetni vplivi vezani na  šolo, umetnike,  pa tudi nove ljubezni se lahko rodijo.

Torej, če povzamem. Preko vikenda se lahko počutimo osamljeni, žalostni, pod pritiskom v zadevah ljubezni, odnosov, možne so močnejše reakcije v nedeljo, želja se osvoboditi, prekiniti pomemben odnos. Dajmo raje vse to vznemirjenje usmerjati v kreativnost, kot pa v lomljenje odnosov. Vse do ponedeljka se nam bo marsikaj razjasnilo in bomo postopoma videli, kaj bodo glavne teme naslednjih dveh tednov. Proti četrtku bomo utrujeni, a nekje v sebi že čutili, da prihajajo boljši časi. Tudi vreme zna biti v drugi polovici tedna prav prijetno, toplejše, svetlejše. S četrtkom pa se začne nov lunin mesec, ki obljublja osvobajanje, če ne drugega naših otrok, veliko verjetnosti pa je tudi veselja, ali uspehov naših športnikov.