Tedenski zvezdni utrinki od 7. 11. dalje.

Mihaela MalečkarTedenski zvezdni utrinki

Teden v zvezdah od 7. 11. dalje.

Lunin mesec, ki se je začel z 16.10. in nas potisnil v krizo je v odhajanju. S 15. 11. se začenja nov lunin mesec, z drugo, nekoliko blažjo in mirnejšo energijo, s katero prihajajo spremembe, ki nam bodo olajšale pot skozi krizo. Toda zadnji teden pred mlajem, lahko še vedno čutimo nekaj pritiskov in se soočamo z nekoliko bolj napornimi energijami.

Vikend (7.in 9..11.) zna biti prav prijeten. Luna v toplem levu in Sonce v aplikaciji v trigon z Neptunom (dovršila se bo v torek 10.11.), nakazujeta nekaj več upanja in navdiha, čarnosti, pa tudi kreativnosti. Tako da kreirajmo ta vikend, kreacija je marsikaj, ne rabimo biti glasbeniki, pesniki, slikarji… kreiramo lahko na veliko načinov. V ponedeljek  9. 11. se bo dovršila opozicija Venere in Marsa, oba sta močna v svojem znamenju in njuna opozicija naznanja, da bo nekoliko težje iskati harmonijo v nasprotjih. Da se bosta zoperstavila dva nasprotja. Toda, če ne bomo do neskončnosti vztrajali na svojem načinu, se lahko opozicija med nebesnima ljubimcema preoblikuje v strastno energijo, ki bo pomagala partnerjem poglobiti svoje odnose.

V torek 10. 11. vstopi Merkur nazaj v znamenje škorpijona in zaključuje kar je začel v oktobru, čiščenje in odstranjevanje tistih mentalnih prepričanj, ki nam ne koristijo več. Naš razum bo zaradi tega vpliva nekoliko bolj osredotočen in poglobljen, ga bodo zanimale tabu teme in skrivnosti, negativni vpliv pa je pomanjkanje zaupanja in iskanje v vsem, kar se sliši sivo ozadje, slabe namere.

V četrtek 12. 11. se bo dogodila konjunkcija Jupitra in Plutona in jo bomo čutili večji del novembra, toda najmočneje v tem tednu. Soočanje z realnostjo finančne krize, gospodarske kriz, realne finančne škode nas lahko prav pretresa, se o tem več govori, pridejo neke nove informacije tozadevno. Lahko pa imamo spet velika gunacanja vrednosti delnic nafte in valut, ki se vežejo nanje. Na zasebni ravni ta energija krade optimizem, navdih, zaupanje, potrudimo se ohranjati to energijjo, da se bo lahko  ponovno rodila in zacveteloa. Če ne prej, prihaja do več optimizma v decembru, še najbolj druga polovica decembra. Nikar se ne vdajmo.

Marsova stacionarnost, tik pred obratom direktno je znak velikega nemira, ki se bo nabiral v ljudeh, in želje nekaj premakniti, spremeniti. Nikar pozabiti, da gre za obrat naprej, in da se bo s ponovno direktnostjo Marsa veliko lažje postaviti za svoje pravice, veliko lažje izboriti kar nam pripada, veliko lažje poriniti v novo in začeti na novo. Mars v ovnu se ne uda, išče nove principe in je pripravljen začetki z nova, na svoj poseben, inovativen način.

Torej, spočijmo in kreirajmo, bodimo navdahnjeni preko vikenda, ker nas čaka še en naporen teden. Toda tokrat ne v tišini in strahu, ampak v veliko bolj nemirni drži. Veselimo se vseeno tega tedna, zadnja konjunkcija Jupitra in Plutona prinaša nove začetke razdelitve finančne moči, stari načini bodo odmrli, novi se rojevali. Veselimo vse vseeno tega tedna, ker čeprav še stacionaren Mars, je vseeno obet obrata (14.11) in nove moči za življenje, odločnosti in borbenosti, direkten Mars pa deluje bolje tudi na vitalnost.