Tedenski zvezdni utrinki od 7.8. dalje.

Mihaela MalečkarTedenski zvezdni utrinki

Naporen teden nas čaka. Jod nosi težave z vremenom ali neke druge usodne vplive na katere človek nima prav veliko vpliva. Nedeljski mlaj pa tudi ni prav prijeten, vsaj za Slovenijo ne in bo pometal na plan skrivnosti, ki bodo močno premešale karte ljudi, ki majo moč v svojih rokah.
Torej vikend nosi v sebi kar dva problematična vpliva, eden je jod z Merkurjem na vrhu in Neptunom in Plutonom v sekstilu, prihajajo novice, ki nas lahko nekako zasukajo, ali zasukajo potek dogodkov. Vznemirijo. Obrnejo. Nepričakovano, usodno se stvari obrnejo in pokažejo nek drug obraz. Nedeljski mlaj sam zase govori o tem, da se nečesa osvobodimo, lahko tudi na silo, ali silovito, s trudom, toda je v vsakem primeru znak osvoboditve. Vendar ker se v odnosu do slovenske karte veže na krizo, jezo, sovraštvo, temne skrivnosti tistih na moči, se zdi, da bodo pomembne osebne pri nas pri tem omadeževane, ter bo veliko pritiska vezano tudi na naše kredite, ali finance, ki k nam prihajajo iz tujine, od drugod.
Pa tudi dnevi, ki sledijo ne bodo najlažji. Mars se približuje kvadratu z Luninima vozloma, kar pogosto prinaša več agresije ali množično agresijo, v minimalnem pa nestrpnost in nerazumevanje. Čeprav se bo kvadrat dovršil v sredo 11. 8. bomo njegov vpliv čutili že v ponedeljek in še najbolj v torek zjutraj, ko ga bo spodbudila še Luna.
Venera bo v istem obdobju potovala iz opozicije z Neptunom v trigon s Plutonom, kar tudi prinaša nekaj razočaranj, na finančnem področju pa se pazimo prevar, pridobivali bodo tisti, ki znajo zavohati, začutiti tok denarja in izkoristiti krizo drugih.
Pa tudi konec tedna se bodo ohranjale manj prijetne energije, saj se bo Mars v inkonjunkciji srečal s Saturnom in se bo zdelo, da nekaj ovira našo podjetnost, drznost, aktivnost. Lahko pa bomo samo malo bolj utrujeni, pa kak zobobol več bo.
Kljub zoprnim napovedim, bo vsak od nas, kot vedno doživel teden nekoliko po svoje, ker vse kar se dogaja na nebu, vedno zavibrira ne le med seboj, ampak tudi z vašimi natalnimi pozicijami, vašim posebnim notranjim ustrojem. In še to mlaj je vedno tudi nov začetek in nas potiska, da gremo v novem. S tem ko bomo v obdobju mlade lune, bomo nekoliko bolj mladi tudi mi, odprti in sveže energije pripravljeni svet in življenje videti nekoliko bolj po svoje.
Torej naporen vikend, ko se bo zgodilo nekaj na kar ne moremo vplivati bomo prenesli najbolje, če se aktiviramo, gremo nekam na lepše in ne ostajamo ujeti v težke misli. Nedeljski mlaj nas bo spodbujal da z nečim prekinemo, nekaj odrežemo, odstranimo, se temu umaknemo. Moč svobode nam gre lahko v glavo in z njo pretiravamo tudi na lastno škodo. Vse do srede bo tudi več napetosti in agresije, trudimo se, da svoje nezavedne vzgibe opazimo dovolj kmalu, da pogasimo svoje ognjene krogle jeze, še ko so krogljice, sej veste, da se lahko spremenijo v ogromne uničujoče krogle. V teh dneh znamo poslušati več tudi o množični agresiji. V ljubezni nas bodo lovile iluzije in strasti, na finančnem področju, pa se znamo še kar preveč znajti, tudi na škodo koga drugega. Čeprav se bodo energije od srede dalje nekoliko pomirile, da ne tudi v celoti harmonizirale. Le jeza ne bo več tako vroča, bo pa več zamere in tihega nezadovoljstva.

Kristali, ki so lahko koristni za tovrstne energijo so Lapis lazuli, o njih več na internetni strnai Orgonitex Shop | Cristals and minerals.

Dogajanje na Astrološkem inštitutu:

  • 3.9. se začenja tečaj Astrološka sitnetza ( drugi modul prvega letnika)… vsebinsko bomo analizirali aspektne konfiguacije, dinamiko Luninih vozlov, neaspektirane planete, like kart, hemisfere in sorodno.
  • 4.9. bodo še zadnje vaje iz prognostike … po Zoomu
  • 18. in 19. september vikend tečaj karmične astrologije
  • možnost vpisa v našo šolo vse do srede oktobra, konec oktobra začnemo s začetnimi tečaji tako v Postojni, Ljubljani kot Slovenski Bistrici.