Tedenski zvezdni utrinki od 8.5. dalje.

Mihaela MalečkarTedenski zvezdni utrinki

Vse do torka 11. 5.  bo Luna še vedno padajoča, tako bo energijska raven nekoliko nižja, čas ni primeren za nove začetke, je pa vsekakor dobro, da o njih premišljujemo, jih načrtujemo in se na njih pripravljamo. Torkov mlaj prinaša mirnejši lunin mesec, idealen za začetek bolj zdravega načina hranjena in na splošno za začetek bolj zdravih dnevnih rutin. Nakazan je v dokaj mirnih energijah. Le v zadevah vojske in tujega denarja se lahko dviguje prah, nekaj tudi jeze, vendar se bo zaradi pritiska našlo tudi hitre rešitve.

Jupiter bo vse do petka 14.5. na zadnji stopinji in s čimer bo v zraku več duhovne energije, več jasnih vizij za prihodnost, bolj bomo meditativni, vendar v konkretnem pa ta vpliv še nekoliko upočasnjuje razvoj in bo Jupitrov premik v znamenje rib v petek 14. 5. prinesel novo energijo, novo upanje, pa tudi potisk k razvoju.

V soboto 8.5. Venera iz Plejad tvori kvadrat na Jupitra na koncu vodnarja in paziti bomo morali, da v nečemu ne pretiravamo, da nas navezanosti, želje in užitki ne vodijo preko moralnih meja, ali pa samo iz ravnotežja. Venerin prehod v znamenje dvojčka v nedeljo 9.5., nas bo naredil manj umirjene in čutne, a bolj razigrane in po novem bomo iskali veselje v klepetih, pogovorih, v vsemu, kar je hitro in vznemirljivo.

Merkur v svojem znamenju prinaša razsodnost in iznajdljivost, hitrost in gibčnost, v konjunkciji s severnim Luninim vozlom (ponedeljek 10.5.) nas potiska k prilagoditvi in komunikaciji, povezovanju, v trigonu s Saturnom, ki se bo dogodil v sredo 12.5.,  pa tudi načrtnost, treznost, dober spomin, spodbudna vez na Kirona (torek 11.5.), še dodaja pripravljenost iskanja rešitve zdravstvenim težavam z bolj holističnem, alternativnem pristopu.

V tem času nam v bistvu nagaja le Mars, pa tudi tu mislim, da bomo znali najti hitro rešitev, če bomo le budni. Marsov kvadrat s Kironom, čigar dispozitor je, nakazuje rane zaradi agresije, ki izhaja iz nemoči, v kolikor bomo budni, okretni, iznajdljivi (Mars sekstil Uran), bomo nekako hitreje pobegnili od teh ran in našli boljše načine za ščitenje svojih meja in se ne bomo postavili v tako ranljivo situacijo, kot bi se drugače. Oba aspekta se bosta zgodila v sredo 12.5. Ker je Mars tu povezan tudi z vozli, je potrebna previdnost, da naša agresija ne rani ljudi, ki so osebno povezani z nami. Torej kot rečeno hitro postavljanje meja, bo učinkovita rešitev, da ne pride do globljih ran in težav.

Torej, če povzamem, čeprav Merkur upočasnjuje in je Jupiter na zadnji stopinji, če bomo le zbrani in načrtni, so možni še zelo zanimivi pogovori in je možen uvid v to, kar nas čaka v bližnji prihodnosti. Novo svežo energijo in z njo potencial novih začetkov lahko pričakujemo od torka dalje. Mars bo hotel prinesti več nemira in jeze, ter rane zavoljo tega od torka do četrtka, vendar če bomo zbrani, če bomo budni, potem bomo znali zvoziti skozi te nemirne situacije in samo zelo jasno dali vedeti, kaj je za nas sprejemljivo in kaj ne.