Tedenski zvezdni utrinki od 8.8. dalje!

Mihaela MalečkarTedenski zvezdni utrinki

Luna je padajoča in v torek (11.8.) tvori zadnji krajec, kar pomeni, da je čas bolj primeren za zrel pristop projektom začetim v preteklosti, ter hkrati je v temu času še veliko poriva, da projekte izboljšamo in porinemo k dovršitvi. Kljub zrelemu delu luninega cikla, pa se v tem obdobju Luna premika po pomladnih znamenjih, tako bo v nas preprosto več mladostne, naivne in neposredne življenjske energije.

Vikend z Luno v znamenju ovna naznanja precej dinamičen čas, vendar kljub vsemu bo nujno da najdemo način kako višek energije konstruktivno uporabimo. Če viški napetosti in strasti ne bodo sproščeni, so možne napetosti, agresija in maščevalnost preko vikenda, še najbolj v nedeljo.

V ponedeljek (10.8.) se zavoljo fiksnega kvadrata Merkurja in Urana obeta nekaj več trme in svojeglavosti, previdni pa moramo biti tudi na cesti, po navadi tak kvadrat ne ogroža življenja, vsekakor pa nosi več udrte in udarjene pločevine. Kljub vsemu tovrstni kvadrat spodbuja iskanje novih načinov reševanja prejšnjih problemov. Možni zanimivi prebliski.

Četrtek (13.8.) je astrološko nakazan kot precej naporen dan, no ja seveda pa so pritiski aspektov, ki se bodo dovršili v četrtek bili čuteni tudi dan, dva, ali celo več pred eksaktnostjo. Marsov kvadrat na Plutona nakazuje  prisotnost jeze, nepotrpežljivosti, maščevalnosti in napadalnosti v zraku. Idealno je te energije sprostiti z napornim fizičnim delom, ali z maratonskimi športnimi naporni. Sprošča se lahko tudi s spolnostjo, vendar je potrebna previdnost, saj je to energija, ko nam stvari zaradi preveč strasti lahko tudi pobegnejo iz rok. Če se ne bomo zavedali svoje surovosti in animalnosti, nas lahko presenetijo našli lastni, ali tuji izpadi. V kolikor bomo imeli več zavesti o notranjih animaličnih energijah, potem jih bomo lažje zavestno sproščali in jih uporabili kot energijo za delo in šport, ali kot podporo duhovni rasti in razvijanju sočutja. V četrtek se bo dovršila tudi paralela Jupitra in Plutona, ki sedaj barva našo realnost, kar nekaj časa. Paralela po eni strani nosi krizo obstoječi finančni realnosti, po drugi strani pa prinaša možnost za transformacijo ekonomskega principa in nove načine služenja in drugačne načine materialnega razvoja.

Hiter, ožarjen, kasneje ožgan Merkur v levu, govori da bomo v tem obdobju razmišljali na en poseben svoj način, ne nujno logičen, vsekakor pa bomo nekoliko bolj originalni in ustvarjalni, ter najbolj od vsega odločni. Nekoliko negotova Venera v znamenju raka bo iskala varnost in mi z njo prisegali le na tiste odnose v katerih smo sprejeti, varni, in ljubljeni, ne glede na kar koli. Vroče Sonce nam daje moč in voljo, da življenje zajemamo z veliko žlico, in njegova aplikacija v trigon z Marsom kaže, da bo vreme najverjetneje toplo in da bo tudi zelo veliko volje, drznosti in odločnosti.

Torej, če povzamem, paziti se moramo lasne hitrosti in animaličnosti. Maščevalnost, brutalnost in jeza so energije, ki nas bodo uničevale. Čeprav nam lahko za trenutek dajo občutek moči, pa se bodo prej ali slej obrnile proti nam. Obratno pa vsa ta silna energija uporabljena za fizične napore, lahko tudi skoraj nadčloveške, lahko deluje kot stik s prvobitnostjo, življenjem takim kot je.

Hvaležna za čudovito fotografijo Katje Golob.