Tedenski zvezdni utrinki od 9.1. dalje.

Mihaela MalečkarTedenski zvezdni utrinki

Teden v zvezdah od 9. 1. 2021 dalje

Čeprav bo energijska raven  nekoliko nižja, bomo utrujeni, željni miru in tišine, kot se spodobi za dneve pred mlajem, pa je na nebu tako veliko aspektih povezovanj, da nam realnost ne bo dopuščala ne mira, ne počitka. Hoteli ali ne, utrujeni ali ne, potrebno se bo srečevati z različnimi izzivi in dajati vse od sebe.

V soboto 9.1. bo zjutraj in dopoldan še odzvanjala energija kvadrata Merkurja in Marsa, ki prinaša vročo kri, energijo mladih, drznost do predrznost tako na cesti kot z besedami. Prehitre odločitve, preostre besede imajo seveda lahko tudi svoje negativne posledice. V kolikor smo zbrani in premišljeni pa nas ta energija spodbudi v akcijo.  To isto soboto imamo tudi trigon Venere in Marsa, ki sta v medsebojni mešani recepciji, kar prinaša ljubezen, strast, kreativnost, predvsem pa nekaj več žive in mlade energije, in vsaj malo notranje pomladi na zimski dan. V nedeljo 10.1. se srečata Merkur in Saturn v Saturnovem znamenju, pri tem Merkur aktivira približujoč se kvadrat Marsa in Saturna, tako da so na ta dan možne težje novice in se prične obdobje, ko bo prevladovalo več sovraštva, jeze, surovosti, premočnih obrambnih  reakcij zaradi prevelikega strahu. Eksaktni kvadrat bosta Mars in Saturn imela v sredo 13. 1., ko se dogodi tudi Mlaj, kar pomeni, da bo energija tega kvadrata odzvanjala nekoliko močneje in dlje. Mars Saturn v kvadratu pa nakazuje tudi hladnejše vreme vsaj tja do petka.

V ponedeljek 11. 1. bo prav zelo zanimiv in poseben dan. Merkur bo v konjunkciji z Jupitrom in oba skupaj v sekstilu s Kironom. Kar bo prineslo oazo, na kateri se bomo spočili, navdahnili, videli stvari tudi malo bolj pozitivno in se s pogovori lahko celo en drugega  pozdravimo. Marsikaj bomo videli bolj jasno in ja resnica lahko tudi boli, vendar njena bolečina osvobaja. Ker Merkur potuje iz konjunkcije z Jupitrom v kvadrat z Uranom (eksakten v torek 12.1.) in s tem eden od prvih planetov povezuje prihajajočo mundano kvadraturo, iz česar lahko sklepamo, da se nam v torek že dobro pokaže kaj je tisto, kar nas bo močno vznemirjalo sredi januarja. Torej bo ta dan veliko zanimivih idej, marsikaj se nam zjasni, toda vsi ti uvidi nosijo tudi stres, napetosti, nekaterim tudi srčne bolečine, saj je v torek tudi Venera v kvadratu s Kironom.

V sredo 13. 1. bo mlaj, nov začetek. Toda ta nov začetek ni pisan v srečne barve in prinaša Lunin mesec v dokaj dramatičnih energijah. Kar pogumno smo na repu problema in ne na začetku, gledano celostno, vendar bo pa pritiskov zelo veliko in bo težko ostati miren in obvladan v teh časih.  Mlaj je v konjunkciji s Plutonom  in za Ljubljano v eksaktnemu kvadratu z IC-jem in MC-jem kar je res znak zelo napornega mlaja in tudi celega Luninega meseca. Govori o spremembah, krizi, transformaciji, ki iz krize prihaja. Mars in Uran v konjunkciji v četrti hiši karte mlaja,  sta kot tempirana bomba, ki govorita o tem, da so v tem Luninem mesecu lahko tudi resne vremenske težave ali naravne katastrofe. V četrtek 14. 1. se Uran obrača, Venera tvoji trigon na ta Uran, kar prinaša vznemirljive odnose in prijateljsko naravnanost. Isti dan bo Sonce v konjunkcij s Plutonom in sporoča o neke vrste zatemnitvi, moč temnega človeka, ali samo krizi skozi katero moramo iti. Marsov polkvadrat na Neptuna na isti četrtek kaže pasivno agresijo in manipulacijo.

Kot sem na samem začetku povedala, se bo v tem obdobju dogajalo veliko. Nekaj se nam zjasni in to povzroči dodatna trenja in nemir, sovražnost in napadalnost. V tej dneh bo res nujno da se veselimo tiste dni, ki so nam dani pozitivno, še najbolj sobota in ponedeljek. Kar navibrirajmo se pozitivnega, da bomo lažje šli skozi vse boje in težave prej in potlej. S sredinim mlajem vstopamo v krizo, ki pa se bo v celoti pokazala okrog 20. 1. in nas tresla vse do konca januarja. Na koncu smo, ne bezljat, ne noret, najti središče v sebi. Pustite ljudem da mislijo in vidijo, kot jim da njihov razum, dokler ne vstopajo s svojim dojemanjem v vaš ozki prostor in vas ogrožajo. Samo pozorni biti. Nič prehitro reagirati. Le pozorno. To je za enkrat največ kot lahko naredimo. Notranje trdnemu in stabilnemu človeku nihče nič ne more. Kaj ti pa lahko vzamejo? Tistega, kar je bistveno, vsekakor ne.