Tedenski zvezdni vplivi od 26.9. dalje.

Mihaela MalečkarTedenski zvezdni utrinki

Luna raste in bo vsak dan nekoliko bolj svetleča vse do četrtka (1.10.) zvečer, ko doseže svojo polnost. Kot najverjetneje že veste, je to čas akcije, dela, kreiranja, potiskanja  projektov k ciljem. Energijsko je to tudi najbolj nabito obdobje, ko nas energija Lune prav potiska v akcijo, samorealizacijo.

Vikend je videti prav prijeten. Čeprav je noč iz petka (25.9.) na soboto (26.9.)zelo naporna, in lahko prinese tudi kake nezgode. Se potem sam vikend nakazuje v prav prikupnih energijah. Ker je Luna preko vikenda v vodnarju, je več verjetnosti, da bo veter odpihal oblake in da bo s tem tudi več jasnosti. Venerina pozitivna vez na Lunina vozla v nedeljo (27.9.) naznanja, da bo nekoliko lažje ustvariti harmonijo, lepe odnose, več pa bo priložnosti tudi za nove ljubezni, ustvarjalnost, in pa tudi veselje, zabavo. Ker iz harmoničnih aspektov z vozli potuje v trigon z Marsom, je še toliko večja verjetnost  veselja, strasti, kreativnosti, pa tudi novih ljubezni.  Merkurjev prehod v škorpijona to isto nedeljo, pa naznanja, da bomo intelektualno po novem nekoliko bolj usmerjeni v raziskovanje, odkrivanje ozadja, v psihološko in skrito.

Prvi dnevi tedna ne bodo najlažji. Čeprav ponedeljek 28.9. še lahko vibrira z energijo Venerinega trigona z Marsom, ki prinaša pomlad na jesen, torej ljubezen, kreativnost, strast, radost… mlado in radostno energijo, ki nezavedno ustvarja harmonijo iz nasprotij.  Toda torek 29.9. je drugi Marsov kvadrat na Saturna eksakten, in lahko s svojo težo in ujetostjo, poje radost prej omenjenega veselega trigona. Rastoči kvadrat dveh malefikov prinaša ovire, trenja, frustracijo in frustracije pa tudi jezo. Nepotrpežljivi Mars, kljub poziciji v svojem znamenju ne more prav nič narediti, da bi bila situacija drugačna. Lahko se zabija in napada Saturna, sistem, vendar ne more dejansko prav nič spremeniti v tem trenutku.  Saturn je v znamenju, kjer je Mars na višini, tako Saturn z nekaj modrosti, lahko pomiri Marsa, stopi kak korak v njegovo smer in s tem manjša razkol med tema dvema skrajnima načinoma soočanja z življenjskimi problemi. Toda vprašanje je koliko bo Mars dovzeten za te korake, saj je v znamenju, kjer je Saturn na dnu, torej nima pravega spoštovanja do le tega in s tem ostajamo ujeti v situacijo, ki je ni mogoče rešiti.

V četrtek 1.10. se dogodi polna Luna v znamenju ovna, prinaša drznost. Karta polne Lune nakazuje možnost modrih pogovorov in dogovorov in usklajevanj vezanih na družbeno. Spodbuja možnost, da se ljudje združimo za nekaj. Vendar je kljub vsemu videti čustvene reakcije tistih, ki so na nek način avtoriteta, ki jim ne bodo najbolj v ponos. Tako pri nas kot v svetu pa se bo začelo govoriti o nekem zdravilu povezanim z virusom, ki nam je posivil to leto. V petek 2.10. v poznih večernih urah vstopi Venera v znamenje device, in potreba po zabavi in veselju bo za nekaj časa izginila, in nam bo veselje dalo delo in uslužnost.

Poskusimo se ta vikend odklopiti, si dovoliti veselje, radost, kreativnost in ljubezen. V začetku naslednjega tedna pa previdno in počasi skozi take in drugačne omejitve. Lahko se zdi na trenutek, da se nam ustavlja svet, da smo vedno bolj ujetniki in ni svobode. Toda gre samo za prehodno obdobje, zato ne pritiskamo premočno v spremembe, ker preprosto ni pravi trenutek. Kar pa ne pomeni, da ni čas, da se povezujemo in se premišljeno in trezno pripravljamo na spremembe. Toda na silo in grobo ne bo uspeha. Bo kot bi vrgli baklo v kamen, kaj mu pa more. Zna biti tudi drugače, da nas frustriranost pripelje do načinov napadanja, s katerimi bomo na dolgi rok ranili same sebe.

Za Slovenske Novice napisala Mihaela Malečkar.