SOLARNI LOK ( ZNAN KOT DIREKCIJE)

Že ime solarni lok  nakazuje logiko  te tehnike predvidevanja, torej gre za to, da je premik Sonca tisti, ki določa premik( lok) tudi ostalih planetov, saj se vsi planeti »starajo« na isti način kot Sonce. Imamo tri različne načine, glede na to kateri Sončev premik vzamemo.

INDIVIDUALNI SOLARNI LOK

Čeprav je Sonce še najbolj enakomerne hitrosti gibanja,  varira njegova hitrost od 57' 05'' do 1° 01' 10'' na dan . Pri individualnem solarnem loku, to kar sama najraje uporabljam, je hitrost Sonca gledana individualno glede na karto, kot v progresijah. Ravno tako vzamemo en dan za eno leto, kot v sekundarnih progresijah. Le da vse planete premaknemo za toliko, kolikor se je realno premaknilo Sonce. Torej sta Sonce v sekundarnih progresijah in v individualnem solarnem loku vedno na isti točki. V bistvu vse planete premaknemo za toliko kolikor se premakne Sonce v sekundarnih progresijah. Ker  karta solarnega loka nikoli ni odslikava realnega stanja na nebu, je ne moremo gledati na noben drugačen način, kot samo v odnosu z natalno karto. Sama s seboj vedno ohranja iste aspekte relacije med planeti in koti, saj se vsi istočasno in enako hitro premikajo naprej.

PREMIK GLEDE NA POVPREČNO SONČEVO HITROST

Povprečna sončeva hitrost na dan je 59°08'. Vse planete se premakne glede na to povprečno hitrost. V enem letu naredijo vsi planeti in vse točke 59°28'.  In ravno tako gledamo novo pozicijo planetov in kotov v odnosu z natalno karto.

 

SIMBOLIČNI PREMIK

1 LETO = 1°

Simbolično vse planete v enemu letu premaknemo za eno stopinjo naprej. To zna biti zelo zanimiva tehnika, pri kateri lahko že iz natalne karte marsikaj izvemo o prihodnjem dogajanju. Na primer, da imamo Asc na 15 stopinji nekega znamenja, obstaja velika verjetnost velike osebne spremembe, v roku 15 let, saj bo po tej vrsti solarnega loka v tem času ascendent zamenjal znamenje.