Velika konjunkcija Jupitra in Plutona

Mihaela MalečkarAktualne teme

V noči na nedeljo 5.4. se dogodi Velika konjunkcija Jupitra in Plutona na 24 stopinji kozoroga, v Ljubljani točno ob 4.44, ki se bo ponovila še dvakrat, še 30. 6. in 12. 11. To ponavljanje nam naznanja, da se bomo te energije in spremembe, v katero nas potiska učili več kot pol leta, da bi osvojili njeno učenje.

Konkretno je Jupiter povezan z valutami in financami, Pluton prinaša ekstreme, krizo. Nafta in valute direktno vezane na vrednost nafte lahko močno zaguncajo. Po drugi strani je Jupiter tudi zakon, v temi strahu se za našimi hrbti lahko sprejemajo zakoni, ki nas bodo posameznika še bolj podjarmili, bo na njem še več pritiska in nadzora (kozorog). Jupiter je svoboda in širjava in Pluton lahko prinaša krizo svobode ( še toliko bolj ker je konjunkcija v znamenju nadzora). Jupiter je razvoj in napredek in s Plutonom je le ta lahko postavljen na preizkušnjo, krizo. Na bolj osebni ravni pa to pomeni predvsem pomanjkanje optimizma, navdušenja in pa še vojne (krizne) dobičkarje, tiste, ki bodo iz krize največ iztržili. Pritisnjeni bomo skozi krizo k novim vrednotam, novemu načinu služenja denarja, celotna ekonomija je na preizkušnji in išče drugačne pristope in drugačne načine.

Karta te konjunkcije je izjemno zanimiva. Na našem koncu je izpostavljena konjunkcija Merkurja in Neptuna v ribah, kar pomeni, da bomo morali videti kdo nas zavaja, kdo nam laže, in koliko enih slepil je trenutno v našem najbližjem okolju. Na srečo ima kotna konjunkcija sekstil s planeti v 11, ki je družbena samoiniciativa in očitno se ne bomo več pustili zavajati in se nam bo nekaj zjasnilo. Prvo nam zna biti zelo hudo, gledati realnost in sprejeti dejstvo, kaj smo spregledali, znamo se tudi jeziti (polkvadrati omenjene konjunkcije z Uranom in Marsom). Tako lahko rečem za naše okraje, ne vlecite nas predolgo za nos, tisti na moči, kajti ko se bo narod zbudil bo hudo jezen.  Ta karta je polna različnih konfiguracij. Imamo Zmaja z vozli, čigar glava je v četrti in raku, kar nam da vedeti, da je preobrazba v kateri smo tista, ki nas usmerja na zasebno, na dom, na čustva,pa tudi naravo, prepustimo se ji.  Imamo jod, na vrhu katerega je Luna v devici v šesti, kar pritiska na zdravstvo in nosi nujne spremembe in prilagajanja. Luna pa smo tudi ljudje in to nakazuje našo stisko zaradi sprememb, pa tudi našo pridnost, ki omogoča, da se povezujemo in delujemo kljub spremembam. Ta karta ima v sebi tudi pozitivne obete, vidi se da se bomo ljudje spreminjali skozi te pritiske, da bomo uvideli, da se da živeti ceneje, in da se da marsikaj narediti od doma, hkrati bomo vedno bolj razumeli tudi kako je pomemben naš odnos do naravi. In nova ekonomija bo vsaj pri nas, vezana na povezovanje in sodelovanje, saj se konjunkcija dogodi v 11. hiši.

Omenjena konjunkcija se dogaja na 12. let, in ekonomija se mora  spreminjat, prilagajati svetu in tako to nihanje ne bo konec sveta, če le ohranimo svetlobo in ne pustimo temi dvomov in strahu, ter lahkovernosti, da nas povsem počrnijo in ujamejo.

Za Slovenske novice napisala Mihaela Malečkar.