Velika konjunkcija Jupitra in Saturna, 21. 12. 2020.

Mihaela MalečkarAktualne teme

Velika konjunkcija Jupitra in Saturna 21. 12. 2020 je tudi Velika mutacija.

V mundani (družbeni) astrologiji so Velike konjunkcije res pomembna dejstva, ki nosijo spoznanje, da se nekaj preteklega zaključuje in se z njimi začenja nov cikel, ter s tem tudi zelo velike in pomembne družbene spremembe. Konjunkcija Jupitra in Saturna nosi v sebi informacijo za 20 let, vse do nove konjunkcije, toda tokratna konjunkcija, ki je tudi Velika mutacija, ima v sebi informacijo za nadaljnjih 240 let, saj se bodo toliko časa konjunkcije dogajale v zračnih znamenjih in ne kot preteklih 240 let v zemeljskih. Torej zapuščamo daljše obdobje, ko je prevladoval materializem, in se je vse vrtelo okrog lastništva in širjenja imperija. Nova konjunkcija v zračnem znamenju nakazuje nekoliko manj stabilne čase, ko je lahko tudi nekaj več kaosa na področju Evrope, toda po drugi strani tudi vedno večja vrednost in moč ideje, znanja in družbenega povezovanja. In ker se začne ravno v vodnarju, in ker smo tako in tako že zelo blizu vodnarjeve dobe (uradno se začne leta 2.390) se zdi, da je teh 240 let kot nek uvod, priprava na novo dobo, dobo, ko bo razum prevladal nad vsem in bo vse postavljeno v neke razumske parametre, bo vedno več tudi osvajanja vesolja in se bo življenje zavoljo tehnologije izjemno spremenilo.

Karta konjunkcije za to področje nakazuje kako se bomo imeli mi v tem obdobju, kaj čaka družbo na tem geografskem področju. Ascendent v levu daje svetlo upanje, da to ne bo težko in naporno obdobje, ampak bo nekoliko bolj svetlo in radostno. Da bomo Slovenci kreativni in usmerjeni v prihodnost.  Njegov kvadrat na Urana v deseti, govori o velikih nemirih in spremembah v zadevah vodenja, nekaj čisto novega se obeta. Njegov trigon na Venero v peti, je vseeno ljubek in povezovalen in govori, da se bomo ljudje vseeno imeli kar lepo, bo veliko ustvarjalnosti na naših tleh, pa tudi veselja, in bodo otroci imeli možnost razvoja. Edini koten planet je Mars na MC, ki pa je še v kvadratu s Plutonom v šesti hiši, kar pomeni, da bo zelo kmalu po tej konjunkciji pri nas neka agresija. A bomo deležni terorističnih napadov, ali pa se bodo naši policaji izkazali v negativnem, ko bodo branili politike. Toda res je malo možnosti, da ne pride do spopadov, agresije, posredovanja policije, vojske in podobno. Vsaka prisila vladajočih, bo dobila agresiven udarec nazaj. Na splošno pa je to znak večjega nemira, hitrejših sprememb na področju vodenja držav, in na področju države uprave. Na teh področjih ne bo nikakršne stabilnosti, tu bo treba nekaj na novo izboriti. Marsikaj trdnega in stabilnega na omenjenih področjih bo kmalu na začetku tega obdobja razbito, uničeno, zavrženo, več bo tudi neke nezdrave maščevalnosti na politični ravni.

Sama velika konjunkcija je pri nas še v šesti hiši, kar lahko nakazuje temeljno podredljivost drugim, na pol se izgubiti v določenem skupu, ali pa da se samo še dodatno potrjuje dejstvo, da bodo državna uprava in vse države službe deležni korenitih sprememb. Njen širok kvadrat na Urana, svojega dispozitorja, pa ni vezan samo na Slovenijo ampak na cel svet in najbolj na področje Evrope, pa tudi ZDA, in nam sporoča, da se bo sesul obstoječi družbeni red, da se bo marsikaj skozi napore spremenilo, ter, da bo vedno več kaosa in nemira.

Na svetovni ravni Marsov kvadrat s Plutonom lahko nakazuje tudi atentat na predsednika ZDA, ali kako drugače veliko agresijo povezano z vladajočimi čez lužo.

Iz stabilnih stoletij, ko je Evropa bila glavna materialna sila sveta se počasi pomikamo v obdobje, ko bo na nek način glava (možgani) sveta, nosila ideje, modrost, izobraževanje in pa tudi povezovanje svetu, izgubila pa zelo zelo veliko svoje lastniške in finančne moči. V Sloveniji se bo tudi marsikaj na družbeni ravni treslo, znajo biti celo agresivni izpadi zavoljo pretiranega pritiska vladajočih na ljudi, toda preprost človek v Sloveniji bo kljub vsemu v kar dobri situaciji in lahko zadovoljen in srečen. Svetovni ustroj se sesuva, in lahko se zdi, da se z njim sesuvamo tudi mi, toda v resnici gre samo za  smrt, ki pomeni novo rojstvo. Človek se prilagodi vsemu. Pogumno dalje.