Zahtevni konec januarja

Mihaela MalečkarAktualne teme

Zahteven konec januarja

V Sloveniji vstopamo v najtežje obdobje tega leta gledano z astrološkimi očmi. Ob poslušanju strokovnjakov na inštitutu Jožeta Štefana spoznavamo, da se bodo stvari kar se zdravja umirjale. Astrolog, ki gleda v nebo, pa kljub vsemu vidi, da bo še veliko ene ranljivosti v zraku, panike, hkrati pa nam ponagaja lahko še narava, vreme.

Jupitrov kvadrat z Uranom smo doživeli že konec prejšnjega tedna, toda v temu tednu Mars vse to dodatno obuja kot tudi Lunacije, tako prvi krajec 20.1., kot polna luna 28.1., pritiskata na omenjen mundani kvadrat. Na splošno to nosi nemire, upore, in nezadovoljno ljudstvo. Na naših koncih bo največ upora vezanega na peto hišo in kasneje deveto, torej na probleme vezane na šolstvo, konec meseca pa tudi na visoko šolstvo. Nemir se bo dvigoval proti koncu meseca. Ker pa je ta ista kvadratura vezana na slovensko četrto hišo pa vse to lahko prinaša tudi vremenske težave, ali nam kako drugače ponagaja narava.

Druga astro problematika, ki je vidna konec januarja 2021 je Neptunov kvadrat na Lunina vozla, ki se dogodi v torek 26. 1. in je na nek način aktualen že tretji mesec, sedaj bo samo nek višek. Le ta govori o virusih, ranljivosti množice, pa tudi o cepivu in negotovosti, ki je s cepivi povezana. Strahu bo konec januarja kar veliko, psihične ranljivosti tudi. Ker se Južni Lunin vozel veže na našo slovensko Luno v dvanajsti hiši karte  Slovenije, in bo še zadnjič eksakten tudi Neptunov kvadrat na našo Luno, je nevarnost, da bo zdravstvo pod zelo velikim pritiskom, narod pa na nek način  ranljiv ali nemočen, lahko pa samo psihično zelo zelo občutljiv. Ker se na Neptuna in Lunina vozla veže konec tega tedna tudi Saturn, to stopnjuje občutke strahu in panike, dvomov in negotovosti, in nas vse skupaj da v dokaj ranljivo psihično situacijo.

Kot sem že zgoraj omenila, so predvidevanja znanstvenikov kar spodbudna, da bomo počasi iz črne prestopali v rdečo. In tudi sama si želim, da se to dogodi. Toda glede na astrološko karto ni videti tako. Če zgoraj omenjena Neptunova kvadratura ne vpliva na zdravstveno sliko, potem lahko prinaša tudi vesti od cepivu zaradi katerih bo človeški upor in strah pred njim porastel.  Karkoli nas že čaka, je pomembno, da razumemo, da smo na repu zadeve in ne v začetku, in čeprav se ta repni del ne kaže v nekih prijetnih barvah, pa je kljub vsemu, če se le zberemo in ohranimo mirnost na koncu naporne bitke, lahko stvari pokažejo bolj jasno. Ljudje smo zaverovani vsak v svoj prav, kako vidimo stvari. In glede na to, da se bijejo fiksni kvadrati in bodo tudi Lunacije konec januarja fiksne, so tudi naši pogledi in vidiki lahko fiksni, skrajni, pretrdi. Potrudimo se najti malo mehkejši in celovitejši pogled na celotno situacije, potem bo tudi manj notranjih dram.