Dom in vladarji

V biku je doma Venera, kar pomeni, da je vladarica hiš, ki se začnejo v biku. Venera je povezana z ljubeznijo, čutnimi užitki, mirom, harmonijo, radostjo, lepoto.

element

Zemlja: govori o praktični energiji, ki zmore in zna ustvariti ravnotežje v življenju, zna najti stabilnost na materialnem področju, torej energija, ki je hladnejša, umirjena, a materialno uporabna. Melanholičen tip značaja.

modus

Fiksni: daje vztrajnost, sposobnost neko začeto stvar voditi, ukoreniniti, utrditi, narediti bolj stabilno, trdno, neuničljivo. Magnetično privlačna energija.

izgon

V biku ima izgon Mars, kar nam daje vedeti, da je znamenje bika nekoliko bolj umirjeno, da v njem ni bojevitosti, tekmovalnosti, saj je Mars bog vojne, ki predstavlja aktivno udejstvovanje.

dno

Ni planeta na dnu.

višina

Luna ima višino v znamenju bika, kar pomeni, da je tu duša najbolj mirna, predstavlja čustveno stabilnost in tudi obilje hrane in pijače, ljudstvo, ki je v miru in mu nič ne manjka.

 

Sklep:

Zemlja in fiksnost dajeta biku praktičnost, stabilnost, trdnost in neko nepremičnost. Venera sporoča, da imajo občutek za lepo, znajo uživati v življenju in imajo v sebi mir, pomirjenost. Kombinacija vsega trojega pa znamenje bika močno veže na finančne zadeve. Marsov izgon v znamenju bika potrjuje nepremičnost bika, premalo akcije, poguma, dinamike ter borbenosti. V slabih pogledih celo stagnacijo.

Pozitivne strani bika: dober občutek za materialne, finančne zadeve; ker je to stabilna oseba, se nanjo vedno lahko zaneseš, občutek za lepo, praktična lepota (oblačila, lepo oblikovano stanovanje in podobne stvari).

Negativne strani bika: nepremični, nekdo, ki ima lahko težave s prilagajanjem situacijam, užitki pred delom in odgovornostjo, ostajanje v varnem območju in s tem stagnacija, omejenost samo na materialne vidike življenja.